Jei dar neradote savo idealaus kotletų recepto, siūlau pabandyti pasigaminti pagal šį mano receptą. Visi mano giminaičiai, draugai ir pažįstami, paragavę mano kotletų, iškart paprašė recepto. Juk jie gaunasi švelnūs, sultingi, skanūs ir, be to, atrodo labai įspūdingai. Esu įsitikinusi, kad jei bent kartą pagaminsite kotletus pagal šį receptą, daugiau nenorėsite išbandyti kitų!

REKLAMA

Štai kokių produktų jums reikia:

  • 600 g maltos mėsos
  • Vieno kiaušinio
  • 100 ml. pieno
  • 40 g kukurūzų košės
  • Vieno labai didelio svogūno arba dviejų mažesnių
  • 30-40 g manų kruopų
  • Druskos, prieskonių  pagal skonį
  • 100 g sūrio.

Patiekalo paruošimo procesas:

REKLAMA

Kotletus galite gaminti iš bet kurios maltos mėsos, taip pat galite gaminti iš kelių sumaišytų mėsos rūšių.

Aš kaitalioju ir gaminu kotletus tai su vištiena, tai su kiauliena ir jautiena, kartais tik su kiauliena. Šį kartą paėmiau vištos ir kalakuto šlauneles.

REKLAMA

Mėsą atskyriau nuo kaulų ir sumaliau mėsmale. Jūs manote, kad mėsa bus sausa, bet nesijaudinkite, kotletai gausis labai sultingi.

REKLAMA

Svogūną taip pat reikia sumalti.

Tada į faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite druską, pipirus ir įdėkite česnako (galite jį išspausti).

REKLAMA

Kukurūzų košę, kurios virti nereikia, sudėkite į kitą dubenį. Tai ji suteikia kotletams nepakartojamą švelnumą.

REKLAMA

Košę užpilkite šiltu pienu ir palikite ramiai 5 minutėms išbrinkti.

REKLAMA

Po to įdėkite faršą ir sumaišykite

REKLAMA

Kadangi malta mėsa yra skysta, būtina įdėti manų kruopų.

REKLAMA

Išmaišykite (išmuškite) faršą, kad kotletai vėliau neprarastų formos.

REKLAMA

Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir nedelsdami padėkite ant kepimo skardos, kuri prieš tai turi būti padengta kepimo popieriumi.

REKLAMA

Tada paimkite įprastą plastikinį butelį su dangteliu, sudrėkinkite jį vandenyje ir padarykite skylę mėsos rutuliuose per vidurį. Turėtų gautis panašiai taip:

REKLAMA

Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite iki 180 °C. Kotletų kepimo laikas yra 15 minučių.

Tada išimkite kotletus ir į kiekvieną ertmę įdėkite po sūrio gabalėlį. Aš dažniausiai naudoju mocarelos sūrį.

REKLAMA

Grąžinkite kotletus į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris apskrus.

REKLAMA

Papuoškite pomidorais ir žalumynais.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].