Itin skani vakarienė: kepta mėsa su kopūstais

Žinoma, mes visi mėgstame balandėlius nuo ankstyvos vaikystės. Kažkas mėgsta valgyti viską iškart, o kažkas pirmiausia valgo kopūstus. Kiekviena šeimininkė turi savo šio nuostabaus patiekalo paslaptis. O kas, jei pasakysiu, kad kopūstų laiveliai su mėsa niekuo nenusileidžia jūsų mėgstamiems balandėliams?

REKLAMA

Priešingai: šis patiekalas paruošiamas daug greičiau ir lengviau. Supjaustome kopūstus, išdėliojame maltą mėsą, patepame grietine ir pašauname į orkaitę. Belieka laukti malonaus ir apetitą keliančio patiekalo. Kopūstus su malta mėsa rekomenduojame patiekti kepimo popieriuje. Šis patiekalas atrodo labai įspūdingai!

mėsa

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kiaulienos faršo 500 g
  • Svogūno 1 vnt.
  • Grietinės 4 šaukštelių
  • Kopūsto 0,5 vnt.
  • Džiūvėsėlių 4 šaukštų
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Žalumynų pagal skonį

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite įdarą. Norėdami tai padaryti, į maltą mėsą įberkite druskos ir pipirų, suberkite smulkintus svogūnus ir pusę džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Nuo kopūstų nuimkite viršutinius lapus, perpjaukite kopūsto galvą pusiau, o tada supjaustykite griežinėliais, kaip parodyta nuotraukoje.

mėsa

REKLAMA

Atsiplėškite kepimo popieriaus gabalėlį ir ant jo uždėkite vieną kopūsto skiltelę. Šiek tiek praskleiskite lapus, kad daržovė gerai iškeptų.

REKLAMA

Ant kopūstų sudėkite maltą mėsą, kurią suformuosite į pailgą kotletą.

mėsa

REKLAMA

Susukite kepimo popieriaus šonus, kad gautumėte tarsi didelį saldainį. Tuo pačiu būdu suformuokite likusias valteles ir išdėliokite jas ant kepimo skardos.

REKLAMA

Ant kiekvienos valties uždėkite 1 šaukštelį grietinės ir tolygiai paskirstykite per visą maltos mėsos paviršių.

mėsa

REKLAMA

Apibarstykite laivelius likusiais džiūvėsėliais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.

Jei norite, maltą mėsą galite pagardinti mėgstamais prieskoniais. Ir iš paprastos grietinės nesunku pasigaminti prašmatnų padažą, įdėjus truputį smulkintų česnakų, šiek tiek sviesto ir tarkuoto sūrio. Palepinkite šeimą sočiu ir skaniu patiekalu! Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].