Įdarytos paprikos, kurių įdaras tiesiog tirpsta burnoje

Paprikos, įdarytos ryžiais ir malta mėsa, neabejotinai patinka visiems. Šis patiekalas dažnai patiekiamas šventėse ir puikiai tinka vakarienei. O ką daryti, jei įprastas skonis tapo nuobodus ir norisi kažko naujo? Šiandien jums pasakysime, kaip paruošti ypatingai įdarytas paprikas.

REKLAMA

paprikos

Įdarytos paprikos

Šių paprikų ypatumas yra tas, kad jų nereikia troškinti. Jos kepamos orkaitėje. Be to, paprikos puikiai atrodys ant šventinio stalo. Žinoma, jei norite, galite gaminti jas ir darbo dienomis.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 6 paprikų
  • 500 g vištienos filė
  • 1 svogūno
  • 4 mažų pomidorų
  • 1 valgomojo šaukšto grietinės
  • druskos pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 šaukštelio džiovintų česnakų
  • 50 g sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto majonezo
  • 120 g kietojo sūrio
  • augalinio aliejaus
  • žalumynų dekoravimui

Gaminimas:

Pirmiausia nuplautas paprikas perpjaukite pusiau. Tada iš kiekvienos pusės pašalinkite sėklas. Nusausinkite daržoves ant popierinio rankšluosčio.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Norėdami tai padaryti, supjaustykite pomidorus ir vištieną mažais kubeliais. Pomidorus galima supjaustyti su odele arba, jei norite, galite ją pašalinti. Įdarui taip pat supjaustykite svogūną. Tada suberkite visus smulkintus ingredientus į gilų dubenį.

paprikos

REKLAMA

Įdėkite majonezo, grietinės, druskos, pipirų ir pagardinkite likusiais prieskoniais. Be nurodytų, galite pridėti mėgstamų prieskonių. Tada kruopščiai išmaišykite įdarą.

REKLAMA

Kiekvieną paprikos pusę užpildykite įdaru. Svarbiausia, kad įdaro nebūtų per daug, nes kepimo metu gali išsilieti sultys ir patiekalas bus sausas. Tuo pačiu būdu įdarykite likusias daržoves.

paprikos

REKLAMA

Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jos išdėliokite įdarytas paprikas. Ant kiekvienos dalies uždėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Tai padarys patiekalo skonį subtilesniu. Kepimo pabaigoje pabarstykite paprikas tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir pašaukite įdarytas paprikas 40–45 minutėms. Prieš patiekdami patiekalą ant stalo, galite papuošti žolelėmis.

paprikos

REKLAMA

Esame tikri, kad subtilus paprikų skonis nepaliks abejingų. Norint patiekalą padaryti įdomesniu, rekomenduojame rinktis įvairių spalvų paprikas.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].