Greita vakarienė: kotletai ir tarkuotos bulvės, kepti vienoje formoje!

Kotletai yra vienas paprasčiausių, pigiausių ir skaniausių patiekalų su bulvėmis. O šis receptas dar ir siūlo viską gaminti vienoje formoje.

REKLAMA

Jums reikės:

  • bulvės 4 vnt
  • malta mėsa 400 g
  • svogūnas 1 vnt
  • grietinės 2 šaukštai
  • druska, prieskoniai, žolelės

Gaminimas:

Sutarkuokite arba sutrinkite trintuvu svogūną.

Sumaišykite svogūną su malta mėsa, druska, prieskoniais ir pagal skonį įpilkite mėgstamų prieskonių ir žolelių. Galime pridėti smulkiai supjaustytų žalių žolelių.

REKLAMA

kotletai

Bulves sutarkuokite rupia tarka ir išspauskite skysčio perteklių, įberkite druskos ir sumaišykite su grietine.

REKLAMA

Iš maltos mėsos suformuojame kotletus ir dedame į kepimo indą, tarkuotas bulves bulves paskleidžiame tarp jų. Bulves paskirstykite tolygiai.

REKLAMA

Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

kotletai

REKLAMA

Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.

REKLAMA

Sultingi kotletai su bulvėmis paruošti. Patiekite juos su salotomis ir mėgstamu padažu.

Labai sultingi ir be galo skanūs močiutės kotletai!

REKLAMA

Šie kotletai patiks net tiems, kurie šiaip kotletams per daug neprijaučia!

REKLAMA

Sudėtis:

1-1,5 kg maltos mėsos (geriausia kiauliena + jautiena)

3-4 vidutinės bulvės

REKLAMA

3-4 svogūnai

1 bandelė (arba balta duona)

REKLAMA

1 kiaušinis

pienas

REKLAMA

druska

pipirai

REKLAMA

garstyčios

augalinis aliejus

REKLAMA

Gaminimas:

Bulves ir svogūnus susmulkinkite trintuvu (galima perleisti per mėsmalę).

REKLAMA

Suplėšykite bandelę (duoną) į gabalus ir pamirkykite piene, kad būtų visiškai apsemti. Leiskite duonai išbrinkti.

REKLAMA

Nenusunkę pieno, duoną įmaišykite į maltą mėsą kartu su bulvių ir svogūnų mase. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, bet ne per daug.

REKLAMA

Pridėkite šaukštelį garstyčių, bet žiūrėkite, kad nebūtų per aštru.

REKLAMA

Gerai išminkykite maltą mėsą. Įpilkite šaukštą aliejaus. Tada leiskite pailsėti mažiausiai 10 min.

REKLAMA

Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite.

REKLAMA

Kai viena pusė paruduos, kotletus apverskite, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].