Ingredientai

  • vištiena – 1,5–2 kg,
  • želatina – 30 g,
  • druska – 1,5–2 arb. šaukšteliai,
  • lauro lapas – 3 vnt.,
  • pipirai, prieskoniai – pagal skonį,
  • česnakai – 8–10 skiltelių.

Gaminimo eiga

Vištieną supjaustytą gabalėliais, dėkite į greitpuodį, pabarstykite druska, pipirais ir želatina, įdėkite lauro lapelį. Supilkite 50 ml vandens. Troškinkite 3 valandas.

REKLAMA

Išimame mėsos gabaliukus, atvėsiname ir išimame kaulus. Susmulkintą mėsą sudedame į formą, sumaišome su smulkintais česnakais. Sudedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad vištiena gerai sustingtų. Tada išimame iš formos ir supjaustome porcijomis. Puikiai tiks kaip dešros pakaitalas ant sumuštinių.

Kaskart gamindami, galite rinktis vis kitą mėsą ar papildomai įdėti morkų, žirnelių ir pan. Taip kaskart turėsite šiek tiek kitokį patiekalą.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].