Puikūs kopūstų ir faršo pietūs – pigūs, greiti ir fantastiškai skanūs! Tai šiek tiek pakeistas Moravijos kopūstų receptas, būtinai išbandykite!

REKLAMA

Jums reikės:

12 vienetų:

REKLAMA
  • Kopūstų – 300 g
  • Kiaušinių- 1 vnt.
  • Grietinės – 2 šaukštų
  • Petražolių – 3 šakelių
  • Maltos mėsos – 150 g
  • Svogūno- 75 g
  • Druskos – 1 arbatinio šaukštelio
  • Sodos – 0,5 šaukštelio
  • Juodųjų pipirų – 0,5 šaukštelio
  • Miltų – 50 g (3 šaukštų)

Gaminimo eiga:

300 g kopūstų sutarkuokite smulkia tarka.

REKLAMA

Taip pat sutarkuokite 75 g svogūno.

Arba galite viską susmulkinti peiliu.

REKLAMA

Į dubenį suberkite smulkintus kopūstus ir svogūną. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2 minutėms.

REKLAMA

Tada nusunkite ir suberkite į gilų dubenį.

Įberkite tris smulkiai supjaustytų petražolių šakeles ir 150 g maltos mėsos.

REKLAMA

Įmuškite 1 kiaušinį. Įdėkite du šaukštus grietinės arba majonezo, 1 arbatinį šaukštelį druskos, pusę šaukštelio juodųjų pipirų, 3 šaukštus paprastų miltų ir pusę šaukštelio sodos.

REKLAMA

Viską kruopščiai sumaišykite rankomis.

REKLAMA

Suformuokite mėsos ir kopūstų kukulius, ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 200 °C temperatūroje 30 minučių, kol paviršius paruduos.

REKLAMA

Iškeptus mėsos kukulius patepkite sviestu arba patiekite su mėgstamu padažu. Mėsos kukuliai yra labai sultingi, minkšti ir skanūs!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].