Mėsos ir kopūstų apkepas, kuris puikiai tiks pietums

Mėsos ir kopūstų apkepas puikiai tiks, jei norite skanių pietų. Šį patiekalą gana lengva pagaminti, o ir kažkokių specialių ingredientų jam nereikia. Išbandykite!

REKLAMA

Ingredientai:

  • Kopūstai – 800 g
  • Morkos – 100 g
  • Vištienos krūtinėlė – 500 g
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Kvietiniai miltai – 100 g
  • Graikiškas jogurtas – 100 g
  • Kepimo milteliai – 4 g
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūno laiškai – 3-4 vnt
  • Saulėgrąžų aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį.

Metodas:

Smulkiai supjaustykite kopūstus ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite daržoves ir įberkite druskos.

REKLAMA

mėsos ir kopūstų apkepas

Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Susmulkinkite svogūno laiškus ir patroškinkite 30 sekundžių, tada sudėkite kitas daržoves ir uždengę dangčiu troškinį 15 minučių.

REKLAMA

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite jogurtą, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius.

REKLAMA

mėsos ir kopūstų apkepas

Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi, įpilkite šiek tiek tešlos ir sudėkite pusę troškintų kopūstų. Tada sudėkite vištienos sluoksnį, pagardinkite pipirais ir lengvai pasūdykite.

REKLAMA

U-dėkite ant mėsos likusias daržoves ir padenkite tešla.

REKLAMA

mėsos ir kopūstų apkepas

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite apkepą 15-20 minučių. Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].