Mėsa su apelsinais: skaniausias šventinis patiekalas

Jei šventiniu laikotarpiu norite kažko ypatingo – mėsa su apelsinais yra puikus pasirinkimas. Nustebinkite savo artimuosius skaniu patiekalu.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA
  • kiaulienos nugarinė – apie 2 kg
  • apelsinai – 3 vienetai
  • česnakas – 5 skiltelės
  • garstyčių grūdeliai – 3 valgomieji šaukštai
  • medus – 1,5 valgomojo šaukšto
  • druskos – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • rūkyta paprika – 1 valgomasis šaukštas
  • prieskonių mišinys – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • augalinis aliejus – 4 valgomieji šaukštai.

mėsa su apelsinais

Gaminimas:

REKLAMA

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

Padarykite mėsoje 2 cm pločio pjūvius, bet neperpjaukite mėsos iki galo.

REKLAMA

Paruoškite marinatą: sumaišykite medų, garstyčias, augalinį aliejų, druską, pipirus,
papriką ir česnaką.

Supjaustykite nuluptus apelsinus gabalėliais.

REKLAMA

Mėsą iš visų pusių patepkite marinatu, į įpjovas įdėkite apelsino gabalėlius.

Mėsą suvyniokite į kelis folijos sluoksnius, dėkite į kepimo indą ir leiskite 2-3 valandas marinuotis.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1,5-2 valandas.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].