Šis kokosinis desertas gaminamas sausainių pagrindu, pridedant kakavos ir kondensuoto pieno.

REKLAMA

Jums nereikės kepti šio deserto, o tai reiškia, kad nemažai laiko sutaupysite ruošdami.

REKLAMA

Iš šio ingredientų kiekio jums gausis vyniotinis, sveriantis 1,4 kg.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

400 gramų sausainių;

REKLAMA

400 gramų kondensuoto pieno;

REKLAMA

200 gramų kokosų drožlių;

REKLAMA

100 gramų sviesto;

REKLAMA

2 vaflių lakštų;

REKLAMA

40 gramų kakavos;

REKLAMA

120 ml vandens;

REKLAMA

15 ml romo esencijos.

REKLAMA

Įdaro ruošimas:

Sumaišykite kondensuotą pieną su kokosų drožlėmis. Susmulkinkite vaflinius lakštus ir sudėkite juos į kokosų su pienu mišinį.

REKLAMA

Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus ir sudėkite mišinį ant maistinės plėvelės. Susukite į ritinį. Užsukite plėvelės galus ir įdėkite vyniotinį į šaldytuvą.

REKLAMA

Šokoladinio sluoksnio gamyba:

REKLAMA

Ant nedidelės ugnies pastatykite puodą su vandeniu, cukrumi ir kakava. Nuolat maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.

REKLAMA

Nuimkite puodą nuo ugnies ir supilkite sviestą bei romo esenciją.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sutrinkite sausainius ir supilkite į juos šokolado masę. Kruopščiai sumaišykite ingredientus ir padėkite mišinį ant plėvelės.

REKLAMA

Išimkite kokosų ritinį iš šaldytuvo. Ant sausainių masės uždėkite kokosų ritinį ir viską susukite į ritinį. Užtvirtinkite plėvelės galus ir padėkite ritinį į šaldytuvą 2-3 valandoms.

REKLAMA

Nepaisant to, kad šio deserto produktai yra lengvai prieinami, o pagal receptą paruošti yra gana paprasta, vyniotinis jus nustebins savo išvaizda ir nuostabiu skoniu.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].