Mėgstamiausias australų bulvių patiekalas. Išbandykite!

Australai labai mėgsta bulves! Jie jas valgo ir iškylose, ir per pietus bei šventes. Šiandien pristatomas bulvių patiekalas sužavės jus originalumu bei lengvu paruošimu. 

REKLAMA

Ingredientai:

bulvės (geriausia šviežios) – 1 kilogramas;

REKLAMA

alyvuogių aliejus – 4 valgomieji šaukštai;

druska, pipirai – pagal skonį.

REKLAMA

Padažui:

grietinė – 200 gramų;

keli svogūno laiškai;

REKLAMA

šviežios mėtos – 1-2 šakelės;

petražolės – 1-2 šakelės;

REKLAMA

česnakas – 1 skiltelė;

citrinos sultys – 2 arbatiniai šaukšteliai.

REKLAMA

pusryčiai

Gaminimas:

Bulves kruopščiai nuplaukite, nenulupkite. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandens ir virkite maždaug 10-15 minučių. Kol verda bulvės, paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūną, mėtas ir petražoles. Dubenyje sumaišykite grietinę, žoleles, susmulkintą česnaką ir citrinos sultis. Sumaišę padėkite į šaldytuvą. Išvirusias bulves nusausinkite. Kepimo skardą sutepkite alyvuogių aliejumi, padėkite šiek tiek atvėsintą bulvę ir, naudodami bulvių košės spaustuvą, suspauskite kiekvieną bulvę, kad ji taptų vientisa ir sutepkite jas alyvuogių aliejumi. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol paruduos, maždaug 25-30 minučių. Patiekite su grietinės padažu.

REKLAMA

1.

REKLAMA

2.

bulvių patiekalas

REKLAMA

3.

bulvių patiekalas

REKLAMA

4.

bulvių patiekalas

REKLAMA

5.

bulvių patiekalas

Tikimės, kad šis bulvių patiekalas jums patiks, skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].