Pasakiškai skanus medaus pyragas su plakta grietinėle

Šis medaus pyragas yra tobulo skonio. Pasigaminkite jį ir patys tuo įsitinkite. Nors atrodo, kad tokį pyragą padaryti gana sunku, taip tikrai nėra.

REKLAMA

Ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Cukrus – 1 stiklinė;
  • Sviestas – 200 g;
  • Medus tešlai – 4 valgomieji šaukštai;
  • Medus įdarui – 1 valgomasis šaukštas;
  • Kvietiniai miltai – 4 stiklinės;
  • Tinktūra (bet koks stiprus alkoholinis gėrimas) – 2 valgomieji šaukštai;
  • Cukraus pudra – 100-150 g;
  • Riebi grietinėlė – 1 l.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Tada sudėkite minkštą sviestą, tinktūrą ir medų. Viską dėkite į vandens vonelę, įdėkite šiek tiek sodos ir išmaišykite. Masė pradės putoti. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į 8-10 dalių.

REKLAMA

Kiekvieną tešlos gabalėlį iš karto plonai iškočiokite ant kepimo formos ir sudėkite į formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 4 minutes. Atšaldytą grietinėlę išplakite, palaipsniui suberkite cukraus pudrą. Į kremą įdėkite šaukštą medaus ir išmaišykite šaukštu.

Visus iškeptus biskvitus aptepkite kremu ir sudėkite tortą. Kepinių gabaliukus, kurie liko nuo biskvitų, sumalkite. Pyragą apibarstykite trupiniais ir palikite pastovėti apie 5-6 valandas. Skanaus.

REKLAMA

medaus pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].