Vyras paprašė paruošti ką nors prie arbatos. Jis norėjo, kad paruoščiau ką nors paprasto, bet kartu ir naujo. Tiesą sakant, teko gerai pasukti galvą, ką pagaminti. Atrodo, kad visi receptai jau seniai išbandyti, todėl užduotis tikrai nebuvo iš lengvųjų. Galiausiai tiesiog paskambinau mamai, kuri man priminė apie mano vaikystėje taip mėgtą medaus pyragą. Mano vyras buvo labai patenkintas: dabar jis prašo kepti tik šį pyragą. Moterys, būtinai palepinkite savo artimuosius šiuo nuostabaus skonio pyragu!

REKLAMA

Kaip pasigaminti medaus pyragą: du paprasti receptai

REKLAMA

Subtilus kreminis medaus pyragas

Jums reikės:

REKLAMA
  • 150 g sviesto
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 4 didelių kiaušinių trynių
  • 250 g riebios grietinės
  • 400 g išsijotų kvietinių miltų
  • 300 g skysto medaus
  • 2 arb. š. sodos
  • 1 saujos graikinių riešutų

Kaip gaminti?

Prieš pradėdamos gaminti, išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis būtų kambario temperatūros. Minkštą sviestą išplakite mikseriu su granuliuotu cukrumi. Proceso metu po vieną įdėkite kiaušinių trynius. Plakite tol, kol gausite vienalytę konsistenciją.

REKLAMA

Į kreminę masę supilkite riebią grietinę ir skystą medų. Per sietelį persijokite kvietinius miltus ir sodą. Viską gerai išmaišykite šluotele arba mikseriu.

REKLAMA

Išgliaudykite graikinius riešutus, susmulkinkite ir įmaišykite į pyrago tešlą. Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštą tešlą. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

REKLAMA

Medaus pyragas su graikiniais riešutais ir razinomis

Jums reikės:

REKLAMA
  • 6 kiaušinių trynių
  • 300 g skysto medaus
  • 180 g granuliuoto cukraus
  • 380 g išsijotų miltų
  • 1 saujos graikinių riešutų
  • 2 valg. š. sviesto arba augalinio aliejaus
  • 2 arb. š. sodos
  • 1 saujos razinų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Plakite maždaug 7 minutes. Įpilkite ištirpinto sviesto arba rafinuoto augalinio aliejaus. Supilkite skystą medų, suberkite persijotus kvietinius miltus ir sodą. Viską išplakite mikseriu (vidutiniu greičiu).

Išgliaudykite graikinius riešutus, susmulkinkite ir įmaišykite į pyrago tešlą. Suberkite razinas. Jei norite, razinas galite pakeisti cukruotais vaisiais ir džiovintomis slyvomis.

REKLAMA

Paruoštą tešlą, kaip ir pirmame recepte, supilkite į riebalais išteptą arba pergamentu išklotą kepimo formą.  Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros, kepkite 35-40 minučių.

REKLAMA

Mediniu iešmeliu ar dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Jei tešla nelimpa, tuomet pats laikas išimti pyragą iš orkaitės. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].