Atsibodo pastoviai valgomi karšti užkandžiai ir maisto kepimas orkaitėje?

REKLAMA

Pristatome baklažanų receptą, juos galite pasigaminti namuose ir pasiimti su savimi bet kur kaip puikų užkandį!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Nedideli baklažanai – 5 vienetai;

REKLAMA

Paprikos – 3 vienetai;

REKLAMA

Vidutinio dydžio svogūnai – 3 vienetai;

REKLAMA

Actas – 75 mililitrai (taikykite pagal savo skonį);

REKLAMA

Augalinis aliejus – 60 mililitrų;

REKLAMA

Vanduo marinatui – 500 mililitrų;

REKLAMA

Česnakai – 8 skiltelės;

REKLAMA

Druska – 1 valgomasis šaukštas;

REKLAMA

Saujelė petražolių.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Nuplaukite baklažanus, nupjaukite lapus ir virkite maždaug 5 minutes.

REKLAMA

Atvėsinkite ir supjaustykite 1,5 centimetro pločio storio žiedais.

REKLAMA

Susmulkinkite žalumynus.

REKLAMA

Svogūnus supjaustykite žiedais.

REKLAMA

Česnakų skiltelėms susmulkinti naudokite smulkintuvą.

REKLAMA

Paprikas supjaustykite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite pusiniais žiedais.

REKLAMA

Norėdami padaryti marinatą, supilkite į vieną indą vandenį, augalinį aliejų, actą ir druską.

REKLAMA

Pavirkite marinatą ant mažos ugnies tol, kol jis užvirs. Tuomet atvėsinkite.

REKLAMA

Į puodą, kuriame marinuosite baklažanus, sudėkite paprikas, svogūnų žiedus ir baklažanus.

REKLAMA

Kiekvieną baklažano gabalėlį patepkite česnakais ir apibarstykite žalumynais.

REKLAMA

Tuomet į puodą supilkite marinatą ir laikykite šaldytuve 15-20 minučių.

REKLAMA

Patiekite kaip garnyrą prie mėsos arba kaip užkandį.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].