Jau daugelį metų konservuoju slyvas žiemai, kartu su kitais konservuotais produktais. Šaltuoju metų laiku saldžiųjų konservų norisi ne mažiau nei konservuotų agurkų ar pomidorų! Konservuotos slyvos – tai ne tik pikantiškas saldumynas blynams, lietiniams ar pyragaičiams. Jas galima naudoti kaip pagardą prie mėsos, garnyrą ar užkandį.

REKLAMA

Jei norite taip pasigaminti slyvų stiklainiuose, rinkitės tvirtus bei prinokusius kaulavaisius. Minkštos slyvos netinka. Jei abejojate, ar derlius bus tinkamas konservavimui, yra būdas tai patikrinti. Prieš gamindami kelias slyvas pamerkite į verdantį vandenį. Jei odelė sutrūkinėja, geriau jas naudoti ne konservams, o kaip pagrindinį padažo ingredientą.

Kaip paruošti konservuotas slyvas žiemai be sterilizacijos

REKLAMA

Žinoma, šiam konservuotų slyvų receptui tinka ir sveiki vaisiai, ir jų puselės. Perpjaukite slyvas per pusę, išimkite kauliukus ir pradėkite gaminti! Nesijaudinkite dėl konjako, reikalingo gamyboje. Užpylus slyvas verdančiu vandeniu, alkoholis išgaruos, o skonis išliks. Jei esate griežtas alkoholio priešininkas, tiesiog nekreipkite dėmesio į šią sudedamąją dalį.

Jums reikės

REKLAMA
  • Slyvų 4,5 kg
  • Gvazdikėlių 20 vnt.
  • Paprastųjų pipirų 20 vnt.
  • Konjako 10 valgomųjų šaukštų
  • 2 litrų vandens
  • Cukraus 1 kg
  • Acto 240 ml
  • Cinamono 1 šaukštelio

Paruošimas

Kiekvieno stiklainio dugne įdėkite po 2 gvazdikėlius ir 2 pipirų grūdelius. Stiklainius pripildykite slyvomis.

REKLAMA

Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 5 min. Nupilkite vandenį į puodą, ten taip pat suberkite cukrų, actą ir cinamoną. Išmaišykite, užvirinkite ir kelias minutes pavirkite.

REKLAMA

Į kiekvieną stiklainį įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą brendžio ar konjako ir užpilkite paruoštą marinatą ant slyvų. Uždarykite stiklainius, apverskite, uždenkite ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Žiemai skirtų slyvų konservavimo ingredientų kiekis apskaičiuotas 10 stiklainių po 0,7 litro. Ar tai jums atrodo daug? Patikėkite, šis saldus konservuotas skanėstas baigsis dar prieš Naujuosius metus! Rekomenduoju iš karto pasiruošti daugiau. Ar žiemai gaminsite slyvas? Pasidalykite sėkmingais receptais komentaruose!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].