Aštrios paprikos žiemai: paruošimas labai lengvas

Aštrios paprikos tikrai patinka daugumai vyrų. Užsikonservuokite paprikas ir visą žiemą mėgaukitės skaniu užkandžiu!

REKLAMA

Ingredientai:

  • saldžiosios paprikos – 4 vnt.;
  • česnakai – 2 skiltelės;
  • aitriosios paprikos – 4 vnt.;
  • augalinis aliejus – 250 ml;
  • vanduo – 250 ml;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • cukrus – 70 g;
  • obuolių sidro actas – 2 valgomieji šaukštai.

Aštrios paprikos

REKLAMA

Gaminimas:

Paprikas supjaustykite dideliais gabalėliais ir paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos folija ir pateptos augaliniu aliejumi. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje valandą. Marinatui česnaką ir aitriąją papriką sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautą masę sudėkite į puodą, supilkite augalinį aliejų, vandenį, suberkite cukrų, druską ir išmaišykite.

REKLAMA

Viską pakaitinkite, kol cukrus ištirps, tada supilkite actą ir užvirę dar pavirkite 2 min. Iškeptas paprikas sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Užsukite dangtelius, apverskite juos ir apvyniokite kuo nors, kol jie visiškai atvės.

Aštrios paprikos

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].