Marinuoti vištienos skilveliai - nuostabus užkandis šventėms!

Paprasta paruošti, galbūt net šiek tiek neįprasta, bet labai gardu! Marinuoti vištienos skilveliai gali tapti puikia švenčių ar kasdienio stalo puošmena. Paragaukite!

REKLAMA

Sudėtis:

800 g vištienos skilvelių (skrandukų)

skilveliai

2 svogūnai

svogūnas

REKLAMA

5 skiltelės česnako

česnakas

krapai

krapai

REKLAMA

50 ml aliejaus

Slyvų pyragas, aliejus

50 ml acto

actas

REKLAMA

2 šaukštai sojos padažo

sojos padažas

0,5 šaukštelio druskos

druska

REKLAMA

0,5 šaukštelio cukraus

cukrus

malti juodieji pipirai

juodieji pipirai

REKLAMA

Gaminimas:

Nuplaukite skilvelius ir virkite pasūdytame vandenyje apie 1,5 valandos. Atvėsinkite ir supjaustykite.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir užpilkite actu. Palikite 30 min. Retkarčiais pamaišykite. Susmulkinkite česnaką ir krapus.

REKLAMA

pjaustymo lentelė, peilis

Nusausinkite acto likučius nuo svogūnų ir sudėkite juos į vištienos skilvelius. Pridėkite česnaką ir krapus.

REKLAMA

Supilkite sojos padažą, aliejų, suberkite druską, cukrų ir įberkite juodųjų pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite ir porai valandų padėkite į šaldytuvą (geriausia palikti per naktį).

šaldytuvas

Marinuoti vištienos skilveliai paruošti dėti ant stalo. Sutikite – tai neblogas vištienos patiekalas, ar ne?

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].