Marinuotos daržovės žiemą yra tikras išsigelbėjimas. Parduotuvėse siūlomos šviežios daržovės dažniausiai nebėra tokios skanios kaip sezono metu, taigi, garnyrui kur kas labiau tiks konservuotos daržovės iš jūsų daržo. Šį kartą siūlome išbandyti pomidorų su garstyčiomis receptą: paruošti tokius pomidorus bus labai paprasta, o jų skonis jus tikrai maloniai nustebins.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų
  • 50 g krienų šaknų
  • 2 krapų šakelių
  • 3 česnakų skiltelių
  • 1 svogūno
  • 1 valg. š. garstyčių miltelių
  • 1 rūgštaus obuolio
  • 1 l vandens
  • 2 valg. š. druskos
  • 1,5 valg. š. cukraus
  • Vyšnių ir serbentų lapų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Įpilkite į puodą vandens ir užvirinkite. Stiklainius gerai išplaukite ir kurį laiką palaikykite virš garų. Verdančiame vandenyje sterilizuokite dangtelius.

REKLAMA

Nuplaukite pomidorus.

REKLAMA

Susmulkinkite krienų šaknis ir česnaką.

Svogūną perpjaukite per pusę.

REKLAMA

Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais.

REKLAMA

Į stiklainius suberkite krienus, smulkintą obuolį, svogūnus ir česnaką, sudėkite pomidorus.

REKLAMA

Į puodą įpilkite vandens ir užvirinkite, suberkite krapus, vyšnių ir serbentų lapus, ištirpinkite druską bei cukrų.

REKLAMA

Leiskite tirpalui atvėsti ir užpilkite ant pomidorų. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite 15 minučių pastovėti.

Skystį supilkite atgal į puodą ir vėl užvirinkite. Supilkite atgal į stiklainius ir suberkite garstyčias.

REKLAMA

Štai ir viskas, beliko tik užsukti dangtelius.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].