Home Receptai Konservuoti patiekalai Žiemai konservuoti pomidorai su česnakais ir žolelėmis

Žiemai konservuoti pomidorai su česnakais ir žolelėmis

0
Žiemai konservuoti pomidorai su česnakais ir žolelėmis

Nuo tada, kai pradėjau konservuoti pomidorus su česnakais, mano namiškiai nepripažįsta jokio kito paruošimo būdo. Šių užkandžių jie prašo pagaminti labai daug. Kasmet prieš pavasarį jie jau būna viską suvalgę. Net 100 stiklainių neužtenka!

Česnakai ir žolelės suteikia konservuotiems pomidorams neįtikėtino skonio ir aromato. Be to, konservai žiemą atrodo labai ryškūs ir spalvingi tiek stiklainyje, tiek ant stalo. O jei paimu daugiau skirtingų spalvų pomidorų, tai norisi juos net į parodą nešti!

Kaip žiemai pasigaminti konservuotų pomidorų su česnakais ir žolelėmis?

Žiemą konservavimo skystis netampa tamsesnis ar labiau drumstas. Žiemai skirti pomidorai išlieka tokie pat gražūs kaip ir antrąją paruošimo dieną. Nepamirškite prieš tai sterilizuoti stiklainių ir dangtelių!

Sudedamosios dalys:

  • Pomidorai 2 kg
  • Česnakai 9 skiltelės
  • Petražolės 1 ryšulėlis
  • Pipirai (grūdeliais) 30 vnt.
  • Druska 3 šaukšteliai
  • Cukrus 6 šaukštai
  • Actas 6 šaukštai
  • Saulėgrąžų aliejus 6 šaukštai

Paruošimas:

Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite česnaką, susmulkinkite prieskonines žoleles ir per pusę perpjaukite pomidorus.

Pusę stiklainių pripildykite pomidorais, tada sudėkite česnakus, petražoles ir juoduosius pipirus. Likusią vietą taip pat užpildykite pomidorais.

Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 minučių.

Išpilkite vandenį į puodą, suberkite cukrų, druską ir actą. Užvirinkite konservavimui skirtą skystį.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus bekvapio saulėgrąžų aliejaus.

Užpilkite pomidorus konservavimo skysčiu, uždenkite dangteliais, apverskite ir uždenkite pledu. Palikite stiklainius pastovėti taip bent dvi dienas.

Konservuoti pomidorai žiemai – puikus būdas mėgautis vasaros vitaminais ilgai trunkančio šalto periodo metu. Konservuotas užkandis puikiai tinka prie mėsos, žuvies ir neriebių patiekalų. Ant stalo jis atrodo labai dailiai, todėl rekomenduoju pasilikti keletą stiklainių šventiniams patiekalams. Koks yra jūsų pomidorų konservavimo receptas?

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].