Mano šeimos ir draugų nuomone, šie pomidorai pagal šį paruošimo būdą yra patys skaniausi iš visų, kada nors ragautų.

REKLAMA

Kasmet stengiuosi padidinti paruošiamų stiklainių kiekį, bet iki pavasario vis tiek nieko nelieka, viskas būna suvalgyta!

REKLAMA

Šie pomidorai ne tik skanūs, bet ir puikiai atrodo!

Juos gaminu visai šeimai.

REKLAMA

Atrodo, kad pomidorai, tarsi sniege.

REKLAMA

O paruošti šį skanėstą labai paprasta!

REKLAMA

Iš tikrųjų iš pagrindinių produktų jums reikės tik pačių pomidorų ir daug česnakų.

Geriau rinktis didesnius pomidorus.

REKLAMA

Dėl antrojo ingrediento – geriau naudoti naminius česnakus.

Kai nusipirkau kiniškų česnakų, stiklainyje jie tapo žali, neatrodė labai gerai, nors skoniui tai įtakos neturėjo.

REKLAMA

Vienam trijų litrų talpos stiklainiui reikės:

REKLAMA
  • pomidorų – apie du kilogramus;
  • česnakų – 1-3 valgomųjų šaukštų – česnako kiekį dėkite atsižvelgdami į savo skonį. Mes mėgstame daug česnakų, aš įdėjau 3 šaukštus.

Marinatui reikės:

  • 1 l vandens
  • druskos – 2 valgomųjų šaukštų;
  • cukraus – 4 valgomųjų šaukštų.

Taip pat į kiekvieną stiklainį įpilkite 9% acto, įpilkite pagal skonį, visada paragauju paruoštą marinatą – jei mėgstate rūgštesnį, galite įpilti daugiau.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pomidorus nuplaukite karštu vandeniu.

Tose vietose, kur buvo kotelis, kiekvieną pomidorą pradurkite mediniu iešmeliu, kad pomidorai mažiau įtrūktų.

REKLAMA

Sudėkite pomidorus į sterilizuotus stiklainius kuo talpiau.

REKLAMA

Beje, jau kelerius metus stiklainius sterilizuoju vadinamuoju šaltuoju metodu.

Stiklainius išplaunu karštu vandeniu su soda, įpilu kelis šaukštus acto.

REKLAMA

Belieka stiklainius pakratyti ir apversti, uždaryti dangteliu, tada apversti dangteliu žemyn, kad jis taip pat būtų sterilizuotas.

Sudėkite pomidorus, užpilkite juos verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Norėdami įsitikinti, kad stiklainis nesprogs, pirmiausia įpilkite vandens ant dugno, per kelias sekundes stiklainis įkaista ir nesprogsta.

REKLAMA

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite stiklainį ir palikite 20-30 minučių pastovėti.

Tuo tarpu paruoškite marinatą ir česnakus.

REKLAMA

Česnakus sutarkuokite stambia tarka, jie atrodo gražiau nei sutrinti smulkintuvu.

REKLAMA

Marinatą paruošti nesudėtinga: į vandenį įberkite druskos ir cukraus, ir užvirinkite.

REKLAMA

Kai vanduo stiklainiuose bus beveik šaltas, nupilkite jį ir sudėkite česnakus.

REKLAMA

Dabar pomidorų stiklainius pripildykite paruoštu verdančiu marinatu iki pat viršaus.

REKLAMA

Uždarykite stiklainius dangteliais ir apverskite juos aukštyn kojomis, apklokite antklode ir leiskite atvėsti.

Taip paruoštus „pomidorus sniege“ galite laikyti kambario temperatūroje.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].