Jau kurį laiką agurkus konservuoju tik su prancūziškomis garstyčiomis pagal ukrainietės Lilijos Tsvit receptą. Taip paruošti agurkai yra saldžiarūgščiai, vidutiniškai aštrūs ir traškūs.

REKLAMA

Šis agurkų konservavimo būdas yra labai paprastas, todėl paruošti agurkus pavyks net ir pradedantiesiems!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 400 g agurkų
  • 1 valg. š. prancūziškų garstyčių
  • 1 valg. š. druskos
  • 2 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. acto
  • 1-2 česnako skiltelių
  • 1 lauro lapo
  • 2 gabaliukų čili pipiro
  • 0,5 arb. š. kvapiųjų pipirų

Kaip gaminti?

Agurkus valandą pamirkykite šaltame vandenyje. Nupjaukite agurkų galiukus.

REKLAMA

Į švarius stiklainius įberkite po pusę arbatinio šaukštelio pipirų žirnelių (galite naudoti juodųjų ir kvapiųjų pipirų mišinį). Į kiekvieną stiklainį įdėkite po lauro lapą.

REKLAMA

Įberkite trinto česnako ir smulkinto čili pipiro. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą prancūziškų garstyčių.

REKLAMA

Sudėkite agurkus, įberkite cukraus ir druskos, įpilkite acto. Užpilkite verdančiu vandeniu ir užsukite dangtelius.

REKLAMA

Puodo dugną užtieskite marle ar skudurėliu. Išdėliokite stiklainius, supilkite karštą vandenį. Kai vanduo užvirs, kaitinkite maždaug 5 minutes.

REKLAMA

Apverskite stiklainius, apvyniokite antklode ir palikite parą atvėsti. Laikykite tamsioje vietoje, pavyzdžiui, sandėliuke. Skanaus!

REKLAMA

Pamokėlė vaizdo įraše:

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].