Pamėginkite naują agurkų derlių užmarinuoti pagal šį receptą!

REKLAMA

Sudėtis (1 l stiklainiui):

nedideli agurkai (kiek telpa stiklainyje);

REKLAMA

1 citrinos griežinėlis;

4 skiltelės česnako;

REKLAMA

2 šakelės krapų;

2 lauro lapai;

REKLAMA

1 gvazdikėlis;

0,5 šaukšto garstyčių grūdelių;

REKLAMA

3 juodieji pipirai;

Marinatui

1 l vandens;

REKLAMA

150 g cukraus;

40 g druskos.

REKLAMA

Gaminimas

Užpilkite agurkus šaltu vandeniu ir palikite 3 valandas.

REKLAMA

Tada gerai nuplaukite ir nupjaukite galiukus.

REKLAMA

Visus prieskonius sudėkite į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Sudėkite agurkus ir užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, ir palikite 20 minučių.

REKLAMA

Tada išpilkite vandenį ir pamatuokite jo kiekį. Jei reikia, pridėkite šilto virinto vandens iki reikiamo tūrio.

REKLAMA

Šiame vandenyje ištirpinkite cukrų, druską ir pridėkite citrinos griežinėlį.

REKLAMA

Užpilkite agurkus karštu marinatu, užsukite stiklainius ir apverskite juos aukštyn kojomis.

REKLAMA

Nebūtina šiltai apvynioti. Atvėsinkite kambario temperatūroje.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].