agurkai

Marinuoti agurkai su česnaku išliks traškūs ir skanūs net ir po kelių savaičių ar po kelių mėnesių. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, o rezultatas yra tiesiog fantastiškas!

REKLAMA

Jums reikės:

Agurkų

REKLAMA

Česnakų

Svogūnų

REKLAMA

Krapų

Druskos

REKLAMA

Cukraus

Acto.

REKLAMA

Kaip gaminti?

REKLAMA

Geriausia rinktis nedidelius jaunus agurkus – pernokusios daržovės neužtikrins tokio gero skonio.

Nuplaukite agurkus ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

REKLAMA

Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais puslankiais. Smulkiai supjaustykite krapus.

Reikės maždaug 200 g česnako, bet jei norite aitresnio skonio, česnako kiekį galite padidinti iki 250 g (250 g česnako – tai maždaug 5 šios prieskoninės daržovės galvutės).

REKLAMA

Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite arba išspauskite.

Įpilkite puodelį cukraus, 4 šaukštus druskos ir supilkite 150 ml 9% acto. Gerai sumaišykite ir laikykite šaldytuve 5 – 8 valandas (arba per visą naktį).

REKLAMA

Stiklainius, kuriuose laikysite paruoštus agurkus, pakaitinkite mikrobangų krosnelėje (indai turi būti karšti ir sausi). Sudėkite paruoštus agurkus į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Jei nenorite laukti žiemos, agurkus galite valgyti jau po 12 valandų.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].