Kalbėdamos apie konservuotas daržoves, daugelis šeimininkių niūriai atsidūsta: šis procesas varginantis ir sudėtingas. Reikia paruošti daržoves, pagaminti marinatą, sterilizuoti stiklainius – jei vieną iš etapų atliksite neteisingai, visi brangūs konservai bus sugadinti. Recepte, apie kurį šiandien papasakosime, sunku padaryti klaidą! Nes viskas yra taip paprasta ir aišku. Tai nesterilizuoti suomiški agurkai – firminis šiaurės regiono receptas!

REKLAMA

Suomiški agurkai be sterilizacijos

Reiktų prisipažinti, kad užkonservuoti stiklainiai su marinuotais agurkais visada namuose baigiasi pirmieji. Agurkai skanūs, traškūs ir dažnai būna mėgstami visos šeimos. Suomiškai marinuotus agurkus galima gaminti nesterilizuojant ir su garstyčių sėklomis, o jos daržovėms suteiks pikantiško skonio. Tai nuostabus užkandis išrankiems namiškiams, nes jų skonis visada susilaukia tik pagyrų. Susidomėjote? Tada perskaitykite patį receptą!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

REKLAMA
  • 3 kg agurkų
  • 3 l vandens
  • 6 šaukštai druskos
  • 400 g cukraus
  • 360 ml 9% acto
  • 2 šaukšteliai garstyčių sėklų
  • 3 lauro lapai

Paruošimas:

Agurkus 2 valandas pamirkykite vandenyje. Tada nuplaukite, pašalinkite galiukus ir supjaustykite dideliais gabalais. Jei agurkai maži, galite juos palikti tokius, kokie yra.

REKLAMA

Padėkite didelį puodą ant ugnies ir supilkite į jį 3 l vandens. Įberkite druskos ir cukraus. Į vandenį suberkite garstyčių sėklas ir įdėkite tris lauro lapus. Kai tik vanduo užvirs, supilkite actą. Dar kartą užvirinkite marinatą.

REKLAMA

Į verdantį marinatą dalimis sudėkite agurkus. Šiame etape svarbu neskubėti, kad verdantis vanduo jūsų nenuplikytų. Kelias minutes maišydami taip pavirkite agurkus. Jie turėtų pakeisti spalvą. Po to virkite juos dar lygiai 3 minutes. Tada nuimkite agurkus nuo viryklės.

REKLAMA

Paruoštus agurkus sudėliokite į švarius stiklainius. Marinatą supilkite iki pat viršaus. Uždenkite švariais dangteliais ir uždarykite. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Palikite juos taip, kol visiškai atvės.

REKLAMA

Suomiškai marinuotus agurkus laikykite tamsoje, vėsioje kambario temperatūroje arba rūsyje. Galėsite greit įsitikinti, kad jie pas jus ilgai neužsibus. Tokį užkandį namiškiai suvalgys akimirksniu!

REKLAMA

Šiame vaizdo įraše žiūrėkite, kaip paruošti suomiškus agurkus jų nesterilizuojant.

Šie suomiškai marinuoti agurkai bus tiesiog tobuli! Jie ypač skanūs su keptomis arba virtomis bulvėmis. Paprastas, bet nepakartojamas derinys! Sėkmės gaminant ir raginame pagal šį receptą užkonservuoti kuo daugiau agurkų stiklainių!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].