Marinatas grybams: tinka beveik visoms grybų rūšims!

Konservavimas yra vienas iš produktų išsaugojimo būdų. Jį taip pat galima laikyti ir maisto pagardinimo būdu, nes vienų skoniui marinuoti produktai būna skanesni už šviežius. Šis marinatas grybams vertas visų grybų mėgėjų dėmesio.

REKLAMA

Sudėtis:

1 l vandens

vanduo

2 šaukštai cukraus

cukrus

REKLAMA

4 šaukšteliai druskos

druska

3 lauro lapai

lauro lapai

REKLAMA

6 juodųjų pipirų žirneliai

pipirai

4 gvazdikėliai

gvazdikėliai

REKLAMA

0.5 šaukštelio malto cinamono

cinamonas

110 ml acto

actas

REKLAMA

Gaminimas:

Užvirkite vandenį, sudėkite prieskonius, virkite tris minutes. Pačioje virimo pabaigoje įpilkite acto ir nukelkite nuo ugnies. Marinatas yra paruoštas.

REKLAMA

Grybus gerai nuplaukite, supjaustykite stambiais gabaliukais, sudėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Tada nupilkite vandenį. Antrą vandenį pasūdykite pagal skonį ir kaitinkite grybus, kol užvirs.

puodas

REKLAMA

Kai vanduo pradės virti, atsargiai pamaišykite ir pašalinkite putas. Virimo pabaigoje grybai nusės ant dugno. Išimkite grybus ir sudėkite į sterilius stiklainius (ne iki pat viršaus). Iš stiklainių pašalinkite likusį nuovirą ir užpilkite paruoštu marinatu (kol stiklainis bus pilnas).

stiklainiai

Užsukite stiklainius ir laikykite grybus šaldytuve. Šis marinatas grybams jūsų nenuvils.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].