Daug kas mėgsta blynus. Tačiau įprasti blyneliai retkarčiais atsibosta. Kodėl tada neišbandžius truputį kitokių blynų be saldaus įdaro?

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Tešlai:

3 kiaušiniai

600 ml pieno

REKLAMA

2 šaukštai cukraus

½ šaukštelio druskos

REKLAMA

230 g manų kruopų

Įdarui:

300 g grybų

REKLAMA

1 didelis svogūnas

2 šaukštai grietinės

REKLAMA

15 g sviesto

40 g sūrio

REKLAMA

¼ šaukštelio druskos

¼ šaukštelio smulkinto česnako

REKLAMA

¼ šaukštelio pipirų

Gaminimas:

Išplakite kiaušinius, maišydami supilkite pieną. Suberkite druską, cukrų, toliau plakite.

REKLAMA

Gautą mišinį sumaišykite su manų kruopomis, išmaišykite, leiskite pastovėti 15 minučių.

REKLAMA

Keptuvę sutepkite aliejumi, apkepkite blynus.

REKLAMA

Sudėkite paruoštus blynus ant lėkštės, uždenkite, nuimkite po 5 min.

REKLAMA

Susmulkinkite grybus ir svogūnus. Pakepinkite keptuvėje. Patroškinę 10 min. supilkite grietinę. Sudėkite sviestą.

REKLAMA

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su grybais. Įverkite druskos, pipirų, česnako, sumaišykite. Nuimkite įdarą nuo viryklės.

REKLAMA

Ant blynų uždėkite porą šaukštų grybų įdaro, suvyniokite juos į ritinį, sutepkite tirpintu sviestu. Blynus pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 15 minučių.

REKLAMA

Skanaus!

Lietiniai blynai su varške: puikiai tinka vasaros metu!

Lietiniai blynai su varške: puikiai tinka vasaros metu!

REKLAMA

Šie lietiniai blynai su varške vasarą puikiai tinka pietums. Tai puikūs blynai, nes jie gaminami ne iš miltų, o iš vanilės miltelių.

REKLAMA

Ingredientai dviems porcijoms:

  • 2 kiaušiniai;
  • 130 ml pieno;
  • 2 šaukštai liesos varškės;
  • 3 šaukštai vanilės miltelių.

blynai su varške

Gaminimas:

Visus ingredientus sumaišykite. Kepkite kaip klasikinius blynus – ant keptuvės užpilkite šiek tiek tešlos, prieš tai nepamirškite įpilti šlakelio aliejaus. Iškepusius blynus pagardinkite varškės (ar kitokiu) įdaru. Skanaus!

REKLAMA

Apsilaižysite pirštus: 3 paslaptys, kad blynai būtų ploni ir nesudegę

Trys pagrindinės paslaptys, kad blynai būtų ploni, nesudegę ir nuostabaus skonio.

REKLAMA

Daugeliui ploni ir skanūs lietiniai blynai yra susiję su vaikyste, šventėmis. Ir tiesiog neįmanoma įsivaizduoti užgavėnių be skanių blynų kalno.

REKLAMA

Daugelis namų šeimininkių skubėjo pasidalinti savo skaniausių blynų receptu „Shrovetide“ savaitėje.

Tačiau ne kiekvienos šeimininkės blynai tikrai skanūs, gražūs, ploni. Problemos, su kuriomis dažniausiai susiduria namų šeimininkės  kepant blynus.

REKLAMA

Kad blynai dega. Ar būna per stori. Arba blynai gaunami su nelygiais kraštais.

REKLAMA

Visų šių problemų galima lengvai išvengti, jei žinosite šias tris puikių blynų kepimo paslaptis.

REKLAMA

Pirmoji paslaptis. 

Nepilkite daug aliejaus. Tačiau yra vienas niuansas. Kad blynai nepridegtų ir įgautų gražią spalvą.

REKLAMA

Būtina keptuvėje kurioje kepsite įkaitinti apie 6-7 šaukštus augalinio aliejaus ir perteklių supilti į tešlą.

REKLAMA

Keptuvėje neturėtų būti per daug aliejaus

REKLAMA

Antroji paslaptis.

 Aukšta temperatūra kad blynai būtų su lygiais kraštais, jie turi būti kepami labai gerai įkaistančioje keptuvėje.

REKLAMA

Trečioji paslaptis. 

REKLAMA

Kad blynai būtų švelnūs ir tiesiog tirptų burnoje, būtina tam kuriam laikui uždengti paruoštą blynų kalną su dubeniu arba lėkštele.

Taigi jie įmirks savo garais ir bus neįtikėtinai skanūs.

REKLAMA

Ir paskutinė paslaptis. Tešla turėtų būti kaip riebus jogurtas, bet ne tokia tiršta kaip grietinė.

REKLAMA

Skanių blynų Jums !

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].