Mandarinų kvapas daugumai mūsų asocijuojasi su Kalėdomis… Dažniausiai mandarinus valgome vienus, arba jais gardiname įvairius saldžius kepinius, tačiau šį kartą pristatome neįprastą, tačiau labai skanų valgį – mandarinų sultyse marinuotus burokėlius, kurie puikiai tiks ir ištaigingam šventiniam stalui.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 vidutinių burokėlių
  • 6 česnako skiltelių
  • 5 valg. š. mandarinų sučių
  • 1 valg. š. acto
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 0,5 arb. š. maltos ciberžolės
  • 2 arb. š. druskos
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuplaukite ir nulupkite burokėlius. Sutarkuokite.

REKLAMA

Išspauskite arba smulkiai supjaustykite česnaką. Sumaišykite su burokėliais.

REKLAMA

Atskirame dubenyje gerai išmaišykite mandarinų sultis, augalinį aliejų, actą, ciberžolę, kalendrą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gautą masę pilkite ar burokėlių. Išmaišykite.

REKLAMA

Paruoštus burokėlius sudėkite į stiklainį. Stiklainį uždarykite dangteliu ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Prieš patiekdami dar kartą išmaišykite.

REKLAMA

Patiekite  su mėsa, bulvėmis arba kaip atskirą užkandį.

REKLAMA

Taip paruoštuose burokėliuose gausu vitamino A, jodo, fosforo ir kalcio.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].