Maišelyje marinuotos vištienos blauzdelės. Tobulas pasirinkimas vakarienei!

Vištienos blauzdelės yra vienas iš greičiausių pasirinkimų, jei norite orkaitėje kepto patiekalo. Jos turi pakankamai sulčių ir riebalų, kad nebūtų sausos, ir minkštimo – sultingo, pilno skonio. Jas galima pasiruošti iš anksto, todėl jos idealiai tinka vakarienei po ilgos darbo dienos. Pagal šį receptą blauzdelės kepamos sojos ir imbiero marinate.

REKLAMA

Sudėtis

  • 16 vištienos blauzdelių
  • 0,5 stiklinės susmulkinto česnako
  • 0,25 stiklinės susmulkinto imbiero
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 0,5 stiklinės raudonojo vyno acto
  • 0,7 stiklinės sojos padažo
  • 1 stiklinė abrikosų uogienės

Gaminimas

Pirmiausia pasiruoškite ingredientus – viską smulkiai supjaustykite.

Marinato gamyba užtruks 15 minučių. Pirmiausia česnaką ir imbierą pakaitinkite keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol jie taps minkšti ir įgaus auksinį atspalvį. Tai trunka apie 3–5 minutes. Užpilkite actu, o po neilgo laiko – sojos padažu ir uogiene. Pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 10-13 minučių, kol pasidarys vienalytė masė.

REKLAMA

Toliau sumarinuokite vištieną. Kad mėsa būtų greitai išmirkyta, supilkite marinatą į maišelį ir į jį sudėkite vištienos blauzdeles.

REKLAMA

Pakanka kelių minučių marinate – svarbu gerai išmaišyti. Toliau kepimo skardą išklokite folija, sudėkite blauzdeles ir užpilkite nedideliu kiekiu likusio marinato. Kepkite 35 minutes 220 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Galite patiekti su žolelėmis ir bulvėmis, o padažu tiks marinatas nuo kepimo skardos.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].