Lyg ant grotelių kepta mėse paprastoje keptuvėje. Tikras vasaros hitas!

Net ir paprastoje keptuvėje galima iškepti mėsą taip skaniai, tarsi ant grotelių. Jums tereikia tai padaryti dviem etapais: po paties kepimo į mėsą pridėkite daržovių ir lėtai troškinkite bei pridėkite atitinkamų prieskonių.

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 kg avienos
  • 3 svogūnai
  • 3 pomidorai
  • 3 paprikos
  • 1 cukinija
  • 2 baklažanai
  • bet kokie žalumynai (pvz., petražolės, krapai ir žalieji svogūnai)
  • šiek tiek aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 šaukštelis maltos paprikos ir tiek pat kalendros

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite mėsą, supjaustytą smulkiais gabalėliais. Padidinkite ugnį, kad mėsa pasidengtų skania plutele.

REKLAMA

Šiame etape pridėkite prieskonių ir svogūną, supjaustytą pusžiedžiais. Tada sudėkite susmulkintus pomidorus, pakepkite tris minutes, uždenkite ir troškinkite 15 minučių.

REKLAMA

Kitoje keptuvėje greitai apkepkite visas supjaustytas daržoves. Jas perkelkite į keptuvę su mėsa, dar 10 minučių viską palaikykite po dangčiu ir galima patiekti.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].