Šio recepto pagrindinė paslaptis – vienas slaptas ingredientas, o lietinius visi įvertins didžiausiais komplimentais! Tradicinis receptas su netradiciniu ingredientu, dėl kurio tešla bus minkšta, be skylučių ir puikiai tiks lietinius įdaryti bet kokiu įdaru, kuris niekada neiškris!

REKLAMA

Jums riekės:

REKLAMA
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 stiklinių pieno
  • 4 kiaušinių
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
  • 1 stiklinės verdančio vandens
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Pirmiausia dubenyje gerai išplakite kiaušinius ir cukrų.

REKLAMA

Įberkite žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus.

REKLAMA

Supilkite pieną ir aliejų.

Išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla.

REKLAMA

Stebuklingas ingredientas, užtikrinantis, kad blynai nesuplyš – tai krakmolas!

REKLAMA

Jis turi būti ištirpintas verdančiame vandenyje.

Tada iš lėto krakmolo ir vandens mišinį įmaišykite į likusią tešlos masę.

REKLAMA

Po to nedidelėmis porcijomis suberkite miltus, nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai.

REKLAMA

Tada įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir pradėkite kepti blynus.

Taip iškeptus lietinius įdarykite mėgstamu saldžiu ar pikantišku įdaru.

REKLAMA

PATARIMAS:

REKLAMA

Pikantiškiems blyneliams puikiai tinka, pavyzdžiui, troškinti grybai, sumaišyti su smulkintais krapais ir tarkuotu sūriu.

Jei receptas jums patinka, išsaugokite jį tarp mėgstamiausių, kad visada galėtumėte nustebinti svečius nepaprastu skoniu!

Linkime gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].