Morkų pyragas yra be cukraus ir miltų, morkos suteikia sultingumo ir saldumo. Jei laikotės dietos, bet vis dar norite kažko saldaus, šis skanus morkų pyragas yra skirtas jums.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Pyragui:

REKLAMA

Morkos – 250 g;

REKLAMA

Avižiniai dribsniai – 8 šaukštai (malti);

REKLAMA

Kiaušinio baltymas – 2 vnt.;

Medus – 1 valgomasis šaukštas;

REKLAMA

Kokosų drožlės – 1 valgomasis šaukštas;

REKLAMA

Kremui:

REKLAMA

Pienas – 300 ml;

REKLAMA

Kiaušinių tryniai – 2 vnt.;

REKLAMA

Varškė – 150 g;

REKLAMA

Medus – pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite baltymus, maltus dribsnius, morkas ir medų. Pridėkite kokoso drožlių.

REKLAMA

Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir pripilkite 1 cm tešlos sluoksnį.

REKLAMA

Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Iškeptą pyragą palaikykite orkaitėje dar 5 minutes.

REKLAMA

Tuo metu sumaišykite pieną su tryniais ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol užvirs. Įpilkite medaus, sumaišykite, šiek tiek atvėsinkite. Išplakite su maišytuvu iki vientisos masės.

REKLAMA

Supilkite varškę į pieno – medaus masę. Viską išplakite. Biskvitą perpjaukite į kelias dalis ir sutepkite kremu. Pyrago viršų galite papuošti mėtų lapeliais. Palikite pyragą šaldytuve per naktį.

REKLAMA

Skanus ir paprastas morkų pyragas – puikus sprendimas šventėms ar paprastoms šeimos vakarienėms. Patiekite jį su arbata ar kava. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].