Labai tiršta ir aromatinga aviečių uogienė. Pasidarykite!

Aviečių uogienė yra viena skaniausių uogienių. Siūlome pasidaryti labai labai tirštą uogienę, kurią bus galima pjaustyti peiliu!

REKLAMA

Ingredientai:

  • avietės – 1 kg
  • cukrus – 0,5 kg
  • citrinos sultys – 2-4 valgomieji šaukštai.

REKLAMA

Gaminimas:

Avietes nuplaukite ir išdžiovinkite. Jei uogos švarios, jų plauti nereikia. Užpilkite uogas cukrumi, įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 5 minutėms.

REKLAMA

Po to išimkite, sumaišykite ir vėl dėkite į mikrobangų krosnelę 10-15 minučių. Jei tirštumas jums tinka, uogų nebedėkite į mikrobangų krosnelę. Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite švariais dangteliais, apverskite ir atvėsinkite.

Laikykite uogienę vėsioje vietoje. Ši uogienė bus labai tiršta, ryškios ir sodrios spalvos, gaivaus aromato. Jūs būsite nustebę, kad galima naudoti mikrobangų krosnelę uogienei gaminti, bet, patikėkite, verta pamėginti.

REKLAMA

aviečių uogienė

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].