Šie kotletai patiks net tiems, kurie šiaip kotletams per daug neprijaučia!

REKLAMA

Sudėtis:

1-1,5 kg maltos mėsos (geriausia kiauliena + jautiena)

REKLAMA

3-4 vidutinės bulvės

3-4 svogūnai

REKLAMA

1 bandelė (arba balta duona)

1 kiaušinis

REKLAMA

pienas

druska

REKLAMA

pipirai

garstyčios

REKLAMA

augalinis aliejus

Gaminimas:

Bulves ir svogūnus susmulkinkite trintuvu (galima perleisti per mėsmalę).

REKLAMA

Suplėšykite bandelę (duoną) į gabalus ir pamirkykite piene, kad būtų visiškai apsemti. Leiskite duonai išbrinkti.

REKLAMA

Nenusunkę pieno, duoną įmaišykite į maltą mėsą kartu su bulvių ir svogūnų mase. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, bet ne per daug.

REKLAMA

Pridėkite šaukštelį garstyčių, bet žiūrėkite, kad nebūtų per aštru.

REKLAMA

Gerai išminkykite maltą mėsą. Įpilkite šaukštą aliejaus. Tada leiskite pailsėti mažiausiai 10 min.

REKLAMA

Drėgnomis rankomis formuokite kotletus, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite.

REKLAMA

Kai viena pusė paruduos, kotletus apverskite, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].