Labai skanus, sluoksniuotas obuolių pyragas

Obuolių pyragas yra vienas populiariausių. Turbūt esate bandę daugybę tokio pyrago receptų, bet būtinai turite išmėginti ir šį.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Trapiai tešlai:

  • kvietiniai miltai – 600 g;
  • minkštas sviestas – 250 g;
  • cukrus – 1 stiklinė;
  • kiaušinių tryniai – 4 vnt.;
  • grietinė – 3 valgomieji šaukštai;
  • kepimo milteliai – 3 valgomieji šaukštai.

Įdarui:

REKLAMA
  • obuoliai – 2 kg;
  • cukraus pudra;
  • citrinos žievelė – 1 arbatinis šaukštelis;
  • cukrus – 0,5 stiklinės;
  • cinamonas – 1 arbatinis šaukštelis.

obuolių pyragas

Gaminimas:

REKLAMA

Trapios tešlos gaminimas: į miltus sudėkite kepimo miltelius ir cukrų. Gerai viską sumaišykite ir sudėkite kiaušinio trynius, minkštą sviestą ir grietinę. Tešlą minkykite rankomis. Padalinkite tešlą į tris lygias dalis, kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Tada tešlą iškočiokite ir perkelkite į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių iki auksinės rudos spalvos. Tada pyragą visiškai atvėsinkite. Tokiu būdu iš visų tešlos gabalėlių iškepkite pyragus. Turėtumėte iškepti tris.

REKLAMA

Tada gaminkite įdarą. Nuluptus obuolius supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į didelį puodą, įpilkite 5 šaukštus vandens, sudėkite įdarui skirtą cukrų, citrinos žievelę ir cinamoną. Virkite, kol gausite tyrę. Tada nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.

Atvėsusius pyragus sutepkite atvėsinta tyrele ir dėkite sluoksniais. Pyrago viršų apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].