Kiekvienas iš mūsų turi specialų patiekalą, kuris mums primena vaikystę ir sočias šeimos vakarienes. Vienas iš šių naminių receptų, perduodamų iš kartos į kartą, yra koldūnai su bulvėmis. Kažkas tai laiko Rusijos, Ukrainos ar net totorių virtuvės produktu.
Pagrindinis skirtumas tarp koldūnų yra ne tik formavimas, bet ir tai, kad neapdorotas įdaras dedamas į koldūnus, o iš anksto virtas – į virtinius. Dėl žalių bulvių įdaro koldūnai tampa daug skanesni, nei su bulvių košės įdaru. Šis patiekalas bus puiki alternatyva pasninko dienomis, nes jis yra daug įdomesnis, nei mėsos koldūnai. Jei taip pat juos apkepsite, gausite visiškai japonišką užkandį prie alaus. Patariame iš visos širdies negailėti svogūno ir pipirų įdarui!
Jums reikės:
- Bulvių 600 g
- Kvietinių miltų 500 g
- Svogūnų 3 vnt.
- Česnakų 3 skiltelių
- Alyvuogių aliejaus 5 šaukštų
- Vandens 250 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Lauro lapų 2 vnt.
Gaminimas:
Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 250 ml šilto vandens. Persijokite miltus ir supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite šaukštu, tada rankomis minkykite tešlą. Apvyniokite plastikine plėvele ir palikite 30 minučių.
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol pagels. Nuskustas bulves sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skystį. Sumaišykite su puse kepto svogūno ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite išspaustą česnaką į masę.
Tešlą išformuokite į virvę, supjaustykite gabalėliais ir iškočiokite apvalius gabalėlius. Kad koldūnai būtų vienodo dydžio, iškočiokite tešlos gumulą į didelį 2 mm storio sluoksnį ir stikline išspauskite apskritimus.
Ant kiekvieno tešlos vidurio uždėkite įdaro ir suformuokite koldūnus. Puode užvirkite vandenį, pagal skonį pasūdykite, įberkite kvapiųjų pipirų ir lauro lapų. Suberkite koldūnus ir pavirkite 5 minutes.
Patiekite su likusiais keptais svogūnais, liesu majonezu arba užpilkite sojos padažu.