Labai skanūs naminiai koldūnai. Net nepajusite, kad jie be mėsos

Kiekvienas iš mūsų turi specialų patiekalą, kuris mums primena vaikystę ir sočias šeimos vakarienes. Vienas iš šių naminių receptų, perduodamų iš kartos į kartą, yra koldūnai su bulvėmis. Kažkas tai laiko Rusijos, Ukrainos ar net totorių virtuvės produktu.

Pagrindinis skirtumas tarp koldūnų yra ne tik formavimas, bet ir tai, kad neapdorotas įdaras dedamas į koldūnus, o iš anksto virtas – į virtinius. Dėl žalių bulvių įdaro koldūnai tampa daug skanesni, nei su bulvių košės įdaru. Šis patiekalas bus puiki alternatyva pasninko dienomis, nes jis yra daug įdomesnis, nei mėsos koldūnai. Jei taip pat juos apkepsite, gausite visiškai japonišką užkandį prie alaus. Patariame iš visos širdies negailėti svogūno ir pipirų įdarui!

koldūnai

Jums reikės:

  • Bulvių 600 g
  • Kvietinių miltų 500 g
  • Svogūnų 3 vnt.
  • Česnakų 3 skiltelių
  • Alyvuogių aliejaus 5 šaukštų
  • Vandens 250 ml
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Lauro lapų 2 vnt.

Gaminimas:

Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 250 ml šilto vandens. Persijokite miltus ir supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite šaukštu, tada rankomis minkykite tešlą. Apvyniokite plastikine plėvele ir palikite 30 minučių.

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol pagels. Nuskustas bulves sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite skystį. Sumaišykite su puse kepto svogūno ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite išspaustą česnaką į masę.

koldūnai

Tešlą išformuokite į virvę, supjaustykite gabalėliais ir iškočiokite apvalius gabalėlius. Kad koldūnai būtų vienodo dydžio, iškočiokite tešlos gumulą į didelį 2 mm storio sluoksnį ir stikline išspauskite apskritimus.

Ant kiekvieno tešlos vidurio uždėkite įdaro ir suformuokite koldūnus. Puode užvirkite vandenį, pagal skonį pasūdykite, įberkite kvapiųjų pipirų ir lauro lapų. Suberkite koldūnus ir pavirkite 5 minutes.

Patiekite su likusiais keptais svogūnais, liesu majonezu arba užpilkite sojos padažu.

Šie liesi koldūnai visai nėra panašūs į virtinius su bulvėmis ir yra vienodai geri tiek karšti, tiek šalti. Nuostabu, kaip pusiau pamiršti patiekalai iš praeities tampa aktualūs šiandien!
Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].