Labai skanus ir minkštas šokoladinis pyragas. Išbandykite!

Šokoladinis pyragas jums labai patiks. Tai dieviško skonio desertas, kuriuo galėsite mėgautis kartu su savo šeima.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 170 gramų cukraus
  • 120 gramų sviesto
  • 40 gramų kakavos
  • 100 ml verdančio vandens
  • 100 ml pieno
  • 220 gramų kvietinių miltų;
  • 5 gramai kepimo miltelių
  • 1/3 šaukštelio druskos.

Šokoladiniam kremui:

  • 250 gramų grietinės arba tiršto natūralaus jogurto
  • 40 gramų cukraus pudros
  • 20 gramų kakavos
  • 100 gramų juodojo šokolado, kuriame yra bent 50% kakavos.

REKLAMA

Gaminimas:

Pirmiausia padarykite kakavą. 40 gramų kakavos užpilkite 100 ml verdančio vandens. Labai gerai išmaišykite. Tada įpilkite 100 ml šalto pieno ir vėl gerai išmaišykite. Taip darome todėl, kad kakava nebūtų labai kartą ir galėtumėme ją dėti į tešlą. Nereiks laukti, kol ji visiškai atvės. Jei norite, kakavą galima daryti tik su pienu arba tik vandeniu.

120 gramų minkšto sviesto išplakite mikseriu. Gerai išplaktas sviestas pašviesės. Į sviestą įdėkite 170 gramų cukraus. Viską gerai išmaišykite. Tada įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišydami iki vientisos masės. Įpilkite anksčiau paruoštą kakavos ir mažu maišytuvo greičiu išmaišykite viską iki vientisos masės.

REKLAMA

Velykų boba, šokoladinis pyragas

Tada sudėkite kvietinius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Maišykite nedideliu greičiu maišytuvu iki vientisos masės.

REKLAMA

Kepimo formos dugną ir šonus uždenkite kepimo popieriumi. Tešlą sudėkite į formą ir tolygiai išlyginame Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 45-55 minutes. Kepimo laikas priklauso nuo pyrago dydžio ir jūsų orkaitės. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti naudodami dantų krapštuką.

Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti kepimo formoje bent 10-15 minučių ir tada išimkite jį iš formos. Pyragą perkelkite ant grotelių viršutine puse žemyn ir leiskite jam visiškai atvėsti. Atvėsusį pyragą dėkite į lėkštę aukštyn kojom, nes dugnas lygesnis.

REKLAMA

Tuomet paruoškime kremą. Sušildykite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonioje 100 gramų juodojo šokolado. Išmaišykite šokoladą iki vientisos masės ir palikite ant stalo. Į 250 gramų grietinės įdėkite 40 gramų cukraus pudros ir 20 gramų kakavos. Maišykite iki vientisos masės, kol cukrus ir kakava visiškai ištirps.

REKLAMA

Tada į grietinę supilkite ištirpintą šokoladą. Įpilkite šiek tiek ištirpinto šokolado ir gerai išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės, taip darykite, kol supilsite visą šokoladą. Kremas bus labai skanus, sodraus šokolado skonio ir puikiai išlaikys savo formą.

Pyrago šonus aptepkite kremu ir plonu kremo sluoksniu aptepkite pyrago viršų. Su mentele išlyginkite torto šonus. Likusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir padenkite pyrago viršų.

REKLAMA

šokoladinis pyragas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].