Labai skanus desertas, kurio nereikia kepti. Geriau nei ledai!

Juk kartais norisi ko nors labai skanaus, bet taip pat ir lengvo bei gaivaus. Dažniausiai tai būna ledai, tačiau yra ir dar skanesnis desertas! Jo receptu ir dalinamės.

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 l pieno
  • 200 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 90 g kakavos
  • vanilinio cukrus pagal skonį
  • 50 g sviesto
  • 200 ml grietinėlės
  • 20 g cukraus (plakimui)
  • 200 g kokosų drožlių

Gaminimas

Pirmiausia supilkite pieną (geriausia į puodą storu dugnu), tada suberkite miltus, kakavą, cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite ir uždėkite ant ugnies.

REKLAMA

Kol masė šyla, paruoškite formą, kurioje dėsite desertą. Sutepkite sviestu ir pabarstykite kokosu.

REKLAMA

Šokoladinė masė turėtų virti apie 10 minučių. Nepamirškite jos pamaišyti, ji turi sutirštėti, tačiau, pasirodžius pirmiesiems burbuliukams, nukelkite ją nuo ugnies. Tada įdėkite sviesto. Viską gerai išmaišykite. Turėtumėte gauti vienalytę masę.

REKLAMA

Kol masė karšta, sukrėskite ją į formą ir tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Padėkite į šaldytuvą maždaug valandai. Tuo metu paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę su cukrumi. Sukietėjus šokolado masei, ant viršaus tepkite kremą.

REKLAMA

Tada perpjaukite per pusę, o po to dar į penkias dalis ir suvyniokite į ritinius.

REKLAMA

Šis desertas yra daug skanesnis nei ledai!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].