Šiais laikais daugelis mėgsta sveiką ir visavertę mitybą. Blynai iš moliūgų yra puikūs pusryčiai visai šeimai. Pradėkite dieną sveikai ir skaniai!

REKLAMA

Ingredientai:

Moliūgas – 400 gramų;

REKLAMA

kiaušinis – 1 vienetas;

REKLAMA

viso grūdo arba kvietinių miltų – 150 gramų;

REKLAMA

kefyras – 100 mililitrų;

REKLAMA

maltas cinamonas – pagal skonį;

REKLAMA

cukrus – pagal skonį;

REKLAMA

grietinės patiekimui.

REKLAMA

Gaminimas:

Nuplaukite moliūgą, nusausinkite, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Tada virkite moliūgą maždaug 15-20 minučių, kol jis suminkštės. Naudodami trintuvą, sutrinkite virtą moliūgą iki vientisos masės.

REKLAMA

Tada į moliūgų tyrę įberkite cukraus, malto cinamono ir įmušę kiaušinį, išmaišykite. Palaipsniui į masę pilkite miltus ir kefyrą, o tada viską ušmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.

REKLAMA

Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje, kol jie gražiai apskrus. Patiekite juos su grietine. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].