Labai skanus aviečių desertas su kokoso drožlėmis. Paragaukite!

Aviečių desertas su kokoso drožlėmis bus puikus vasaros užkandis. Būtinai jį pasidarykite ir mėgaukitės gaiviu skoniu!

REKLAMA

Ingredientai:

1 sluoksnis

  • 50 g kokoso drožlių
  • 100 ml pieno
  • 4 kiaušinių baltymai
  • žiupsnelis druskos
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 8 valgomieji šaukštai kokoso drožlių
  • 2 valgomieji šaukštai miltų.

REKLAMA

2 sluoksnis

  • 4 kiaušinių tryniai
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 pakuotės grietinėlės / vanilės miltelių pudingo
  • 300 ml pieno.

3 sluoksnis

REKLAMA
  • 250-300 g aviečių
  • 200 ml vandens
  • 4-5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 250 ml plaktos grietinėlės
  • 20 g šokolado papuošimui.

aviečių desertas

Gaminimas:

Desertą darykite į indą, kurio matmenys būtų 30 x 20 cm. Į dubenį supilkite 50 g kokoso drožlių ir užpilkite 100 ml pieno.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite atskirame dubenyje, į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite 4 šaukštus cukraus ir išplakite iki standžių putų. Į masę įmaišykite 8 šaukštus kokoso drožlių ir 2 šaukštus miltų. Kepimo indą patepkite sviestu ir ant jos sluoksniuokite paruoštą masę. Išlyginkite ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių.

REKLAMA

Į kiaušinio trynio dubenį įdėkite 4 šaukštus cukraus ir išplakite iki putų. Tada pudingo miltelius išplakite su 100 ml pieno ir supilkite šį mišinį į puodą. Nuolat maišydami išvirkite tirštą pudingą. Leiskite jam atvėsti.

Į puodą suberkite nuplautas avietes, užpilkite cukrumi ir 200 ml vandens ir leiskite uogoms užvirti. Atskirame dubenyje pudingą sumaišykite su 200 ml vandens, avietes virkite 2-3 minutes. Uždėkite šį aviečių mišinį ant iškepusios tešlos ir atvėsinkite.

REKLAMA

aviečių desertas

Išplaktą grietinėlę ir atvėsintą pudingo kremą suplakite su kokosu, kurį pradžioje išmirkėte piene. Pusę plaktos grietinėlės įmaišykite į pudingo kremą.

REKLAMA

Tokiu būdu paruoštą kremą ištepkite virš aviečių sluoksnio ir tolygiai paskirstykite. Apibarstykite tarkuotu šokoladu ir leiskite desertui sustingti šaldytuve. Tada supjaustykite ir patiekite. Skanaus!

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].