Nesudėtingas, bet gardus receptas! Verta išmėginti.

REKLAMA

Sudėtis:

200 g sviesto

130 g cukraus

REKLAMA

350 g miltų

1 kiaušinis

REKLAMA

0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

0,25 šaukštelio druskos

REKLAMA

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

1 išplaktas trynys

REKLAMA

65 g smulkintų riešutų

Gaminimas:

Visus ingredientus, išskyrus miltus ir riešutus, sudėkite į gilų indą. Plakite maišytuvu, kol cukrus visiškai ištirps. Miltus sumaišykite su gauta skysta mase, užminkykite tešlą. Apvyniokite tešlą folija, padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

REKLAMA

Ant stalo pabarstykite šiek tiek miltų, tešlą iškočiokite į storą sluoksnį. Išpjaukite apvalius apskritimus su atitinkama formele. Kiekviename skritulyje padarykite maždaug 2 cm skersmens skylę. Sudėkite gautus žiedus ant kepimo skardos, padėkite į šaldiklį 20 minučių. Riešutus pakepinkite orkaitėje ar keptuvėje be aliejaus.

REKLAMA

Sausainius sutepkite tryniu, pabarstykite riešutais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pašaukite sausainius į orkaitę 12 minučių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].