Labai skanios ir gražios salotos „Raudona aguona“

Prabangios salotos, papuoštos aguonų gėlėmis, bus šventinio stalo akcentas. Tai atrodo labai įspūdingai, lengvai gaminama iš paprastų ir prieinamų ingredientų.

Jums reikės:

300 gramų vištienos;

marinuoti pievagrybiai 1 stiklainis;

pomidorai 3 vnt .;

Svogūnų laiškai;

kietas sūris 100 gramų;

majonezas 100-150 gramų;

druska pagal skonį.

Papuošimui:

pomidorų 3 vnt .;

alyvuogės be kauliukų 2-3 vnt .;

krapų keletą šakelių;

aguonų sėklų 1 šaukštelis.

Virimas:

Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje ir smulkiai supjaustykite. Marinuotus grybus supjaustykite riekelėmis. Susmulkinkite pomidorus.

Smulkiai supjaustykite svogūnus. Sūrį sutarkuokite. Produktus sudėkite sluoksniais: vištiena, majonezas, grybai, žalieji svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas. 

Pabarstykite salotas tarkuotu sūriu. Pomidorus supjaustykite apskritimai ir iš jų sudėkite gėlę. Iš alyvuogių padarykite „aguonos“ centrą, iš krapų šakų – „stiebus“. 

Jei norite, apibarstykite „gėles“ aguonomis (nuotraukoje). Leiskite salotoms keletą valandų pastovėti ir patiekite.

Šaltinis