Prabangios salotos, papuoštos aguonų gėlėmis, bus šventinio stalo akcentas. Tai atrodo labai įspūdingai, lengvai gaminama iš paprastų ir prieinamų ingredientų.

REKLAMA

Jums reikės:

300 gramų vištienos;

REKLAMA

marinuoti pievagrybiai 1 stiklainis;

REKLAMA

pomidorai 3 vnt .;

REKLAMA

Svogūnų laiškai;

REKLAMA

kietas sūris 100 gramų;

REKLAMA

majonezas 100-150 gramų;

REKLAMA

druska pagal skonį.

REKLAMA

Papuošimui:

REKLAMA

pomidorų 3 vnt .;

REKLAMA

alyvuogės be kauliukų 2-3 vnt .;

REKLAMA

krapų keletą šakelių;

REKLAMA

aguonų sėklų 1 šaukštelis.

REKLAMA

Virimas:

Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje ir smulkiai supjaustykite. Marinuotus grybus supjaustykite riekelėmis. Susmulkinkite pomidorus.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūnus. Sūrį sutarkuokite. Produktus sudėkite sluoksniais: vištiena, majonezas, grybai, žalieji svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas. 

REKLAMA

Pabarstykite salotas tarkuotu sūriu. Pomidorus supjaustykite apskritimai ir iš jų sudėkite gėlę. Iš alyvuogių padarykite „aguonos“ centrą, iš krapų šakų – „stiebus“. 

REKLAMA

Jei norite, apibarstykite „gėles“ aguonomis (nuotraukoje). Leiskite salotoms keletą valandų pastovėti ir patiekite.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].