Ši kepta višta pagal „YouTube“ kanalo receptą yra neįtikėtinai skani ir traški.

REKLAMA

Išbandykite šį receptą ir tikrai nenusivilsite!

REKLAMA

Jums reikės:

  • Visos vištos
  • 40 g kambario temperatūros sviesto
  • 1/2 šaukšto čiobrelių
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 5-6 skiltelių česnako
  • 2 bulvių
  • 1 svogūno
  • 1/2 šaukšto pomidorų pastos
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 160 ml šilto vandens
  • Stiklainio

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  • Iš vakaro vištą nuplaukite, išdžiovinkite ir pasūdykite.
  • Įdėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį.
  • Bulves ir svogūnus nulupkite, supjaustykite stambesniais gabalėliais, česnaką – plonais griežinėliais.
  • Viską sudėkite į stiklainį.
  • Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su čiobreliais, juodaisiais pipirais ir viena tarkuota česnako skiltele.
  • Gerai išmaišykite.
  • Pakelkite vištienos odą ir po ja paskirstykite sviesto įdarą.

  • Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą su druska, maltais pipirais, augaliniu aliejumi ir šiltu vandeniu.
  • Šį užpilą supilkite į stiklainį su paruoštomis bulvėmis, svogūnais ir česnaku.

REKLAMA
  • Dabar ant stiklainio užmaukite vištą ir pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais.
  • Viršuje įkiškite du dantų krapštukus.
  • Ant jų pritvirtinkite kepimo popieriaus gabalėlį, kad iš viršaus vištiena nesudegtų.

REKLAMA
  • Dėkite į įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite 185°C temperatūroje apie 1 valandą ir 10 minučių.

  • Paruošta, galite patiekti!

REKLAMA

Gero apetito!

Vaizdo medžiaga:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].