Ši kepta višta pagal „YouTube“ kanalo receptą yra neįtikėtinai skani ir traški.
REKLAMA
Išbandykite šį receptą ir tikrai nenusivilsite!
REKLAMA
Jums reikės:
- Visos vištos
- 40 g kambario temperatūros sviesto
- 1/2 šaukšto čiobrelių
- druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
- 5-6 skiltelių česnako
- 2 bulvių
- 1 svogūno
- 1/2 šaukšto pomidorų pastos
- 50 ml augalinio aliejaus
- 160 ml šilto vandens
- Stiklainio
Gaminimo eiga:
REKLAMA
- Iš vakaro vištą nuplaukite, išdžiovinkite ir pasūdykite.
- Įdėkite į šaldytuvą ir palikite per naktį.
- Bulves ir svogūnus nulupkite, supjaustykite stambesniais gabalėliais, česnaką – plonais griežinėliais.
- Viską sudėkite į stiklainį.
- Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su čiobreliais, juodaisiais pipirais ir viena tarkuota česnako skiltele.
- Gerai išmaišykite.
- Pakelkite vištienos odą ir po ja paskirstykite sviesto įdarą.
- Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą su druska, maltais pipirais, augaliniu aliejumi ir šiltu vandeniu.
- Šį užpilą supilkite į stiklainį su paruoštomis bulvėmis, svogūnais ir česnaku.
REKLAMA
- Dabar ant stiklainio užmaukite vištą ir pabarstykite maltais raudonaisiais pipirais.
- Viršuje įkiškite du dantų krapštukus.
- Ant jų pritvirtinkite kepimo popieriaus gabalėlį, kad iš viršaus vištiena nesudegtų.
REKLAMA
- Dėkite į įkaitintą orkaitę.
- Kepkite 185°C temperatūroje apie 1 valandą ir 10 minučių.
- Paruošta, galite patiekti!
REKLAMA
Gero apetito!
Vaizdo medžiaga:
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].