Jums reikės:

REKLAMA

500 gramų šonkaulių;

REKLAMA

druskos;

REKLAMA

maltų čili pipirų;

REKLAMA

česnakų miltelių;

REKLAMA

peletrūno;

REKLAMA

baziliko;

REKLAMA

rūkytos paprikos miltelių;

REKLAMA

Padažui:

pusės puodelio kečupo (118 ml);

REKLAMA

šaukšto balzamiko acto;

REKLAMA

šaukšto rudo cukraus.

REKLAMA

Gaminimas:

Paruoškite šonkaulius, nuplaukite, nusausinkite, nuo mėsos pašalinkite riebalų perteklių.

Sumaišykite visus prieskonius viename inde ir įtrinkite į šonkaulius.

REKLAMA

Apvyniokite šonkaulius dvigubu folijos sluoksniu ir labai sandariai uždarykite užspauskite, kad neištekėtų sultys.

REKLAMA

Pašaukite 2 valandoms į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Likus 15 minučių iki dviejų valandų reikia įdėti padažą.

REKLAMA

Ruošiant padažą, tiesiog sumaišykite visus reikiamus ingredientus.

REKLAMA

Išimkite šonkaulius iš orkaitės ir gausiai ištepkite vieną pusę padažu. Dabar reikia perjungti orkaitę į grilio režimą ir dar pakepti penkias minutes.

REKLAMA

Ištraukite ir padarykite tą patį su kita puse. Labai skanu, bet labai kaloringa su orkaitėje keptomis bulvėmis.

REKLAMA

Jei turite kepsninę, tada šonkauliukus galima kepti ant grotelių. Jie taip pat turi būti kepami dvi valandas ant netiesioginės ugnies, tada sutepami padažu ir dar šiek tiek apkepinami.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].