Bulviniai blynai – tai puikus sočių pietų pasirinkimas. Šis patiekalas puikiai tinka ir gavėnios metu, kuomet dauguma mūsų nevalgo mėsos. Taip pat gana dažnai nusprendžiama atsisakyti ne tik mėsos, bet taip pat ir kiaušinių, todėl namų šeimininkės neretai skundžiasi, kad joms nepavyksta iškepti pakankamai skanių bulvinių blynų. Maža to, gana dažnai jie būna pernelyg sausi.

REKLAMA

Taigi, šiame straipsnyje pasidalinsime laiko patikrintais patarimais, kuo bulvinių blynų tešloje pakeisti kiaušinius. Tikėtina, kad jums taip patiks šios rekomendacijos, kad bulvinių blynų kepimui daugiau niekada nenaudosite kiaušinių!

REKLAMA

Galima išbandyti net kelias kiaušinių alternatyvas. Pats paprasčiausias pasirinkimas yra krakmolas, kurį tešlos ruošimui gana dažnai naudoja konditeriai. Bulviniai blynai bus purūs ir minkšti, o jų paviršius pasidengs traškia plutele.

REKLAMA

Antrasis pasirinkimas – majonezas, kurį galite naudoti smulkių tarkių tešlai. Standartinei bulvinių blynų porcijai pakanka vos vieno ar dviejų šaukštų majonezo. Majonezas bulviniams blynams suteiks sultingumo ir malonų poskonį.

REKLAMA

Taip pat kiaušinius galima pakeisti kefyru arba grietine. Pieno produktai neleis bulvėms per daug apskrusti. Beje, bulvinius blynus geriausia kepti iškart sutarkavus bulves.

REKLAMA

Bulvinių blynų tešlą galime paruošti  iš bulvių, kvietinių miltų, druskos, pipirų ir žiupsnelio sodos. Taigi, jei dėl tam tikrų priežasčių nenorite ar negalite naudoti kiaušinių, tikrai neverta nuogąstauti, kad nepavyks paruošti šio patiekalo.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].