Šis vasariškas desertas tiesiog neturi jokių konkurentų: išbandykite patys ir pasidalinkite šiuo receptu su draugais. Tokį pyragą norėsite kepti dar ir dar kartą, todėl rekomenduojame vaisių užsišaldyti ir žiemai.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA

250 g miltų;

Šaukštelio kepimo miltelių;

REKLAMA

50 g cukraus;

100 g sviesto;

REKLAMA

3 kiaušinių trynių.

Kremui:

REKLAMA

1 šaukšto miltų;

1 šaukšto krakmolo;

REKLAMA

250 ml pieno;

50 g cukraus;

REKLAMA

1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Taip pat reikės:

REKLAMA

225 g mėgstamų vaisių;

Tešlos patepimui: 4 šaukštų cukraus, 4 kiaušinių baltymų ir 0,5 šaukšto krakmolo.

REKLAMA

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite 200 g išsijotų miltų ir sudėkite pjaustytą sviestą. Viską sumaišykite rankomis iki vientisos masės.

REKLAMA

REKLAMA

Supilkite kiaušinių trynius, cukrų ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Suberkite likusius miltus, ir viską gerai išmaišykite. Jei tešla atrodys pernelyg kieta, įpilkite šiek tiek vandens.

REKLAMA

Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą, perkelkite į kepimo formą.

REKLAMA

Lengvai užspauskite tešlos kraštus.

REKLAMA

4 kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi. Pamažu pilkite krakmolą, ir toliau plakite. Gauta mase ištepkite tešlą.

REKLAMA

Sudėkite šaldytus vaisius.

REKLAMA

Kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje (apie 40 minučių). Jei pyragas ima tamsėti, uždenkite folija.

REKLAMA

Sumaišykite kremo ingredientus, viską gerai išplakite (gauta masė turėtų priminti tirštą grietinėlę).

REKLAMA

Kai pyragas atvės, perpjaukite jį pusiau, ir sluoksniuokite tepdami gautą masę.

REKLAMA

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].