Dėmesio visiems krienų mėgėjams! Turime tris puikius būdus, kaip išsaugoti krienus žiemai. Išbandykite visus tris arba pasirinkite vieną, kuris jums labiausiai tinka!

REKLAMA

Naudodamiesi šiais patarimais, turėsite puikių šių sveikų užkandžių atsargų!

REKLAMA

Taip paruoštus krienus galite dėti į patiekalus, salotų padažus, mėsos marinatus ir pan.

Jei patieksite krienus termiškai neapdorotus, jie išsaugos didžiąją dalį vitaminų ir maistingųjų medžiagų.

REKLAMA

Marinuoti krienai

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g krienų šaknų
  • 250 ml vandens
  • 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 2,5 šaukštelio acto

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Krienų šaknis gerai nuplaukite ir nulupkite.

Jei jos labai kietos, galite 1-2 valandas pamirkyti šaltame vandenyje.

REKLAMA

Susmulkinkite krienų šaknis mažais gabalėliais, kad smulkindami nesugadintumėte malūnėlio ar trintuvo.

Susmulkinkite krienų šaknis ir įdėkite krienus į plastikinį maišelį, kad nedirgintų akių.

REKLAMA

Druską ir cukrų ištirpinkite virintame ir atvėsintame vandenyje.

Tada supilkite actą ir išmaišykite.

REKLAMA

Gautą marinatą supilkite ant susmulkintų krienų ir gerai išmaišykite.

Gautą mišinį sluoksniuokite į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Uždenkite juos sterilizuotais dangteliais ir sandariai uždarykite.

Krienus laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Krienai su burokėliais

REKLAMA

Jei mėgstate burokėlius, galite juos sumaišyti su krienais. Tai tikrai puikus derinys!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g krienų šaknų
  • 200 ml vandens
  • 50 ml burokėlių sulčių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • 2,5 šaukštelių acto

Gaminimo eiga:

Gerai nuplaukite ir nulupkite krienų šaknis.

REKLAMA

Jei jos labai kietos, galite 1-2 valandas pamirkyti šaltame vandenyje.

REKLAMA

Supjaustykite krienų šaknis gabaliukais, kad smulkindami nepažeistumėte malūnėlio ar trintuvo.

Sumalkite krienų šaknis trintuvu arba malūnėliu ir įdėkite krienus į plastikinį maišelį, kad nedirgintų akių.

REKLAMA

Supjaustykite žalius burokėlius gabalėliais ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.

Tada išspauskite sultis per nedidelį sietelį arba sūrmaišį.

REKLAMA

Burokėlius taip pat galite išspausti rankomis, tačiau mūvėkite pirštines, kad nenusidažytumėte rankų.

Sumaišykite virintą ir atvėsintą vandenį su burokėlių sultimis.

REKLAMA

Gautame tirpale ištirpinkite druską ir cukrų.

Gautą tirpalą supilkite ant susmulkintų krienų ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Gautą mišinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius.

Uždenkite sterilizuotais dangteliais ir sandariai uždarykite.

REKLAMA

Krienus laikykite šaldytuve.

Krienai su lapais

REKLAMA

Tiek krienų šaknys, tiek lapai yra aštrūs ir skanūs.

REKLAMA

Įdomų skonį suteikia krienų lapai.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g krienų šaknų
  • 55-60 g krienų lapų
  • 300 ml vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 2,5 šaukštelių acto

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Gerai nuplaukite ir nulupkite krienų šaknis.

Jei jos labai kietos, galite 1-2 valandas pamirkyti šaltame vandenyje.

REKLAMA

Supjaustykite krienų šaknis gabaliukais, kad smulkindami nepažeistumėte malūnėlio ar trintuvo.

Sumalkite krienų šaknis trintuvu arba malūnėliu ir įdėkite krienus į plastikinį maišelį, kad nedirgintų akių.

REKLAMA

Nuplaukite ir nusausinkite krienų lapus.

Supjaustykite juos gabalėliais ir susmulkinkite trintuvu.

REKLAMA

Susmulkintus krienų lapus sumaišykite su virintu ir atvėsintu vandeniu, druska, cukrumi ir actu.

Susmulkintas krienų šaknis užpilkite gautu marinatu.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

Gautą mišinį sudėkite į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Uždenkite juos sterilizuotais dangteliais ir sandariai uždarykite.

Krienus laikykite šaldytuve.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].