Kreminis obuolių ir kriaušių pyragas. Pasakiškas skonis, kuris pavergia

Tai klasikinis prancūzų virtuvės obuolių ir kriaušių pyragas, vadinamas „Nematomu“. Šis vardas jam buvo suteiktas, nes kepimo metu tešla tampa neatskiriama nuo kemo.

REKLAMA

Jums reikės:

  • obuoliai ir kriaušės – 800 g;
  • pienas – 100 g;
  • lydytas sviestas – 30 g;
  • miltai – 70 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • cukrus – 50 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g;
  • druska – 1 žiupsnelis.

Saldūs trupiniai:

REKLAMA
  • miltai – 80 g;
  • cukrus – 30 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g;
  • sviestas – 40 g;
  • druska – 1 žiupsnelis.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įpilkite pieno, sviesto, miltų ir kepimo miltelių. Kriaušes ir obuolius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Sutepkite formą sviestu ir įtieskite kepimo popieriumi. Galite paimti apvalią, kvadratinę ar stačiakampę formą.

REKLAMA

Įmerkite vaisių riekeles į tešlą taip, kad kiekviena riekelė iš visų pusių būtų padengta tešla. Sudėkite obuolius ir kriaušes į formą, ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Kepkite 30 minučių 180–190 ° C temperatūroje.

Saldiems trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir druską, sumalkite į trupinius. Pabarstykite pyragą šiais trupiniais, kepkite dar 20 minučių. obuolių ir kriaušių pyragas paruoštas, patiekite jį šiltą arba šaltą.

REKLAMA

obuolių ir kriaušių pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].