Skanūs pyragaičiai prie arbatos!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 400 g
  • Cukrus – 70 g
  • Pienas – 150 ml
  • Augalinis aliejus – 20 ml
  • Mielės – 6 g
  • Vanduo – 30 ml
  • Žiupsnelis druskos
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Sviestas – 100-150 g
  • Cukraus pudra

Gamybos būdas:

REKLAMA
  1. Į šiltą vandenį įdėkite mielių ir palikite šiek tiek pastovėti.
  2. Šiltame piene šakute išplakite kiaušinius, cukrų ir druską.
  3. Po to sumaišykite su mielių mišiniu.
  4. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
  5. Padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir įmaišykite augalinį aliejų.
  6. Tešlą paskleiskite riebalais išteptame dubenyje.
  7. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir pastatykite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos. Tešla turėtų padidėti maždaug 1,5-2 kartus.
  8. Išminkykite paruoštą tešlą, padalykite ją į 6 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite apvalų rutuliuką.
  9. Kiekvieną dalį iškočiokite į pailgą maždaug 18 cm pločio lakštą. Aptepkite jį sviestu ir susukite į ritinėlį. Šiek tiek ištempkite ritinį į šonus, kad jis būtų šiek tiek ilgesnis. Peilio galu perpjaukite ritinį išilgai pusiau, kad tešla nesutrūktų. Paruošite dvi sluoksniuotos tešlos juostelės.
  10. Kiekvieną juostelę suvyniokite suformuodami krafiną ir sudėkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą.
  11. Krafinus uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite valandai, kad pakiltų.
  12. Kepkite 200°C temperatūroje 20 minučių.
  13. Išimkite paruoštus krafinus ir pabarstykite cukraus pudra.

Sėkmingo gaminimo!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].