Baklažanų kotletai padaže: sultingi ir skanūs

Baklažanų kotletai yra labai skanus patiekalas. Žinoma, tai kitokie kotletai nei esame pripratę, bet jie tikrai verti dėmesio!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA
  • baklažanai – 3 vnt.
  • vištienos krūtinėlė – 400 g
  • svogūnai – 1 vnt.
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • krapai – pagal skonį
  • pomidorų pasta – 3 arbatiniai šaukšteliai
  • česnakai – pagal skonį
  • druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • vanduo – 70 ml
  • sezamo sėklos – pasirinktinai
  • džiūvėsėliai – 2 arbatiniai šaukšteliai.

Gaminimas:

Baklažaną perpjaukite per pusę išilgai. Padarykite kryžiaus formos įpjovas, kad geriau iškeptų. Baklažanus sudėkite odele žemyn į riebalais išteptą kepimo skardą. Pasūdykite juos ir apverskite minkšta puse žemyn. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės.

REKLAMA

Vištienos filė sumalkite mėsmale, tada į mėsos dubenį sudėkite susmulkintą svogūną ir krapus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.

Baklažanų kotletai

REKLAMA

Išimkite baklažanus iš orkaitės, apverskite ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Visą minkštimą išimkite šaukštu ir sudėkite į maltą mėsą. Jei įdaras pasirodo vandeningas, galite įdėti džiūvėsėlių. Viską išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.

Padažo darymas: į pomidorų pastą suberkite per spaudą išspaustą česnaką ir užpilkite vandeniu. Sumaišykite.

REKLAMA

Formuokite kotletus ir dėkite į kepimo formą. Sudėkite juos labai arti vienas kito. Mėsos kotletus užpilkite pomidorų padažu ir apibarstykite krapais bei sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].